GeriMutfak Tüyoları Elma sirkesi nasıl yapılır? Evde doğal elma sirkesi yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma sirkesi nasıl yapılır? Evde doğal elma sirkesi yapımı

Elma sirkesi nasıl yapılır? Evde doğal elma sirkesi yapımı

Elma sirkesi, yemek ve salatalarda sık sık tercih ediliyor. Doğal ve katkısız olduğunda da daha faydalı bir gıda haline geliyor. Bunun için siz de kendi elma sirkenizi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? İşte evde doğal elma sirkesi yapımı...

Hazır almak yerine kendi sirkenizi evinizde de yapabilirsiniz. Elma sirkesi, başta salata ve yemekler olmak üzere ev temizliği gibi farklı alanlarda da tercih ediliyor. Sirke yapımı ne kadar zor gibi görünse de birkaç malzemeyle yapımı oldukça kolay. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? İşte evde elma sirkesi tarifi…

ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

2 kilogram kırmızı elma
6 yemek kaşığı bal
4,5 litre su

ELMA SİRKESİ TARİFİ:

Elmaları güzelce yıkayın ve çekirdekli kısımları çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Elma parçalarını cam bir kavanoza yerleştirin. Üzerine de içme suyunu ilave edin. Kavanozun üst kısmında da biraz boşluk bırakın.

Daha sonra 2 yemek kaşığı balı kavanoza ilave edip tahta kaşıkla karıştırın ve üzerini hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın.

Kavanozu güneş görmeyen ortamda 45 gün kadar bekletin. İlk zamanlar her gün, daha sonra ise haftada bir sirkeyi tahta kaşıkla karıştırın. Elmalar dibe çökene kadar aralıklara bu işlemi yapın.

Sirke olmaya başlayınca süzerek elma posalarını ayırın. Ardından kalan bal ve tuzu ilave edip karıştırın. Kavanozun kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Sirkenin yüzeyinde sirke anası adı verilen beyaz yuvarlak oluştuğu zaman sirkeniz kullanıma hazırdır.

Sirkenizi süzüp kullanabilirsiniz. Sirke anasını da metal kaşık kullanmadan farklı bir kabın içine alabilirsiniz.

False