GeriTavuk Yemeği Tarifleri Cordon bleu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cordon bleu tarifi

Cordon bleu tarifi

Cordon bleu için şinitzelin peynirli ve jambonlu hali diyebiliriz. Fransız mutfağında etle hazırlansa da tavuklu hali de çok sevilen bir lezzet. Üstelik kendi mutfağınızda da kolayca hazırlayabilirsiniz. Tarifini aşağıda yazdık. İşte denemek isteyenler için cordon bleu'nun malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 4 adet salam veya jambon
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Galeta unu

Hazırlanışı

Etleri inceltin.

Ardından arasına jambon ve kaşar peynirini koyup güzelce sarın.

Kürdan ile tutturup önce yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayın.

Tepsiye yerleştirip üzerine birer yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Böylece galeta unu daha güzel kızarır.

Fırına verip yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Kızarmış Mini Tavuklar | Mucize Lezzetler