KOLAY

Çıtır kabak kızartma tarifi

Çıtır kabak kızartma tarifi

Ana yemeklerinizin yanında da tüketebileceğiniz, lezzetine doyamayacağınız bir tarif!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 bardak sıvı yağ
Unlu karışım için:
  • 1 fincan un
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Kabaklar ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve yavaşça kar haline getirilmiş yumurta akını ekleyin. Kabağı 1 santimetre eninde dilimler halinde kesin. Dilimlerin üzerine tuz ve karabiber ekin. Unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.


pratik yemek tarifleri kabak çıtır kabak