USTA İŞİ

Çiğ köfte tarifi

Çiğ köfte tarifi

Türk mutfağının en çok sevilen yemeklerinden olan çiğ köfteyi sizler de sofralarınızda misafir edin.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram yağsız kuzu kıyma
  • 2 bardak ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pul biberi 1 yemek kaşığı ılık suda bekletin.

İnce bulguru büyük bir tepsiye koyun. Üstüne rendelenmiş domatesleri koyup bulguru karıştırın. 10 dakika bekletip içine çok ince kıyılmış kuru soğan, salça, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip bulguru yoğurun.

Elinizi buzlu suya batırıp 20 dakika süreyle, bulgur yumuşamaya başlayana kadar yoğurun. Kıymayı ilave edip 20 dakika daha yoğurun. İçine suyu süzülmüş pul biberi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğurun.

Köfteleri şekillendirip üzerine maydanoz kıydıktan sonra servis yapın.



et yemek tarifleri pratik yemek tarifleri