GeriMeze Tarifleri Geleneksel çiğ köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Geleneksel çiğ köfte tarifi

Geleneksel çiğ köfte tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan çiğ köftenin aslı yağsız kuzu kıymasıyla olur. Elinizin sıcaklığı, baharatlar ve yoğurma süreci sayesinde o et tabir-i caizse pişer. Bu tarifimizde gelenekselin tadını arayanlar için etli bir çiğ köfte tarifi hazırladık. Çok beğeneceğinizden eminiz. Şimdiden afiyet olsun!

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağsız kuzu kıyma
  • 2 bardak ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Geleneksel çiğ köfte tarifi Nasıl yapılır?

Pul biberi 1 yemek kaşığı ılık suda bekletin.

İnce bulguru büyük bir tepsiye koyun. Üstüne rendelenmiş domatesleri koyup bulguru karıştırın. 10 dakika bekletip içine çok ince kıyılmış kuru soğan, salça, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip bulguru yoğurun.

Elinizi buzlu suya batırıp 20 dakika süreyle, bulgur yumuşamaya başlayana kadar yoğurun. Kıymayı ilave edip 20 dakika daha yoğurun. İçine suyu süzülmüş pul biberi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğurun.

Köfteleri şekillendirip üzerine maydanoz kıydıktan sonra servis yapın.