ORTA ZORLUKTA

Buzlu muhallebi tarifi

Buzlu muhallebi tarifi

Sıcak yaz günlerinde buz gibi muhallebi tam bir öğlen öğünü oluyor...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
  • 1 su bardağı iyice dövülmüş kırılmış buz

Hazırlanışı

Orta boy bir tencere içinde süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştırın. Orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatın. Hafif ılınınca mikserle 2-3 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın. Bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltın. Buzdolabına koyarak, en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece bekletin.

Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle kırılmış buzları serpiştirin. Kare kare dilimleyip servise sunun.


buz tatlı