GeriMeze Tarifleri Bulgurlu kabak sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulgurlu kabak sarması tarifi

Bulgurlu kabak sarması tarifi
Kabak sevmeyenlerin bile hayran kalacağı bir tarif...

Kabak sevmeyenlerin bile hayran kalacağı bir tarif...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet aynı uzunluk ve orta kalınlıkta kabak
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan rendesi
  • 1 çorba kaşığı kuru nane veya reyhan
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Domates sosu

Bulgurlu kabak sarması tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları kabuklarını soyduktan sonra eşit kalınlıkta uzunlamasına keserek yağlı kağıt serdiğiniz iki tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.

Kabaklar pişerken iç harcı için gereken tüm malzemeyi yoğurun. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kabakların uç kısmana bir köfte şekilde harcı yerleştirin ve sarın. Diklemesine tencereye yerleştirin. Üzerine yağı ekleyin ve ocağa koyun.

Bu şekilde tencere ısınınca üzerine yaklaşık yarım su bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.

Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın.

Domates sos için yeteri miktarda domatesi rendeleyin biraz yağda pişirin. Pişen kabakları servis ederken önce sarımsaklı yoğurt sonra da domates sosunu dökerek servis edin.