Gelinim Mutfakta izleyicileri, programda yapılan kabak sarma tarifinin verilmesiyle birlikte, sofralarında yer vermek için aramalara başladı. Ramazan ayı akşam menüsüne ne pişirsem diye düşünenler için, buyurun Gelinim Mutfakta kabak sarma nasıl yapılır sorusunun yanıtı…
#Gelinim Mutfakta Kabak SarmaKabak sarması, bol lif içermesi, B1 ve C vitaminlerini barındırması sebebiyle çok faydalı bir besin olan kabak sebzesinin en estetik hallerinden biri. Her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz kabak sarması, hem tadı hem de görünümüyle çocuklar dahil tüm aile üyelerini mest edecek. İşte, kabak sarması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
#Kabak Sarma Nasıl YapılırGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenHem rengi hem de lezzeti ile sevilen meyvelerden biri olan balkabağıyla yapabileceğiniz enfes bir önerimiz var: Balkabağı sarması. Köftelik bulgur ve kıyma ile buluşan balkabakları, sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanıyor, davet sofralarına yakışır bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
#Bal Kabağı SarmasıKavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...
Gabi Öksüz ve Rinaldo Tomaselli, İstanbul'da yaşayan farklı kültürlerin mutfağının tariflerinin peşine düştüler. Topladıkları Sefarad, Ermeni, Levanten mutfaklarından tarifleri denemek için Beyoğlu'nda Kapris dö Pera'yı açtılar.
#Yemek