USTA İŞİ

Bol cevizli baklava tarifi

Bol cevizli baklava tarifi

Bayramların vazgeçilmez tatlılarından olan cevizli baklavayı yapmak artık çok pratik.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 10 avuç un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Nişasta
  • Un
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı

Derin bir yoğurma kabının içine tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 saat kadar dinlendirin.

Hamurunuzdan 10 adet beze yapın. Bir kaseye nişasta ve un karışımı hazırlayın. Hamurları nişasta ve un karışımı ile ince ince açın. Açtığınız hamurları tepsiye kat kat döşeyin. Her kata bol bol ceviz serpin. Baklava dilimleri şeklinde kesin.

Kestikten sonra üstüne bol kızgın zeytinyağı gezdirin. Sonra da kızgın fırında bir güzel kızartın. Tepsiyi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Yağını biraz süzüp üstüne hazırladığınız ılık şerbeti dökün.



hamur işi yemek tarifleri pratik yemek tarifleri ev yakımı baklava tarifi baklava tarifi resimli yemek tarifi

Lezizz Öneriler