GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı limonlu Akdeniz pilici tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı limonlu Akdeniz pilici tarifi

Ballı limonlu Akdeniz pilici tarifi
Sunumuyla göz dolduran bu tarif ziyafet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Sunumuyla göz dolduran bu tarif ziyafet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 adet kalçalı but
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet soğanın suyu
  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Ballı limonlu Akdeniz pilici tarifi Nasıl yapılır?

Hardal, salça, soğan suyu, limon suyu, sarımsak, baharat ve tuzu, bal, süt ve zeytinyağı ile birlikte bir kapta iyice karıştırın. Tavukları aynı kaba ilave edip sosa bulayın. Fazla sosu tavuklardan sıyırın. Bir fırın tepsisinin altına soğan, havuç ve patatesleri dizin. Üzerine tavukları koyarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişmiş sebzeleri tabağa dizin ve bu sebzelerin üzerine tavukları yerleştirin. Tabağın etrafını limon ve domatesle süsleyin. Sıcak olarak servis edin.