GeriMeze Tarifleri Bakla fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakla fava tarifi

Bakla fava tarifi

Fava kelimesi baklanın Latince adı ‘faba’dan İtalyanca ve İngilizce gibi dillere doğrudan girmiş bir kelime ve o dillerde de bakla anlamına geliyor. Bizde ise fava bakladan yapılan o nefis mezenin adı. Sizin için bu kez geleneksel İstanbul usulü bir bakla fava tarifi hazırladık. Özel günlerde sofralarınızı süsleyecek bu mezeyi mutlaka bu şekilde denemelisiniz. Bakla sevmeyenlerin bile çok beğeneceği favanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram iç bakla
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon

Bakla fava tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları iyice yıkayıp tencereye alın.

Havuç, soğan ve sarımsağı doğrayıp baklalara ilave edin.

Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlamaya başlayın.

Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgir yardımıyla alın.

Zeytinyağı ekleyip haşlamaya devam edin.

Çırpma teli yardımıyla baklalar püre haline gelene kadar hızla karıştırın.

İnce ince doğradığınız dereotunu da baklalara ilave edin.

Suyu iyice çekilen püreyi geniş ve derin bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.

Kare veya baklava dilimi şeklinde kesin.

Üzerine limon suyu ve zeytinyağı döküp servis edin. Afiyet olsun…