GeriMeze Tarifleri Babagannuş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babagannuş tarifi

Babagannuş tarifi

Babagannuş günümüzde özellikle Hatay yöresinde sıkça yapılan ve yenen bir meze. Közlenmiş sebzelerin en güzel hali olan bu mezenin kökenleri ta Osmanlı mutfağına dayanıyor. Salata olarak da keyifle tüketebileceğiniz babagannuşun tadının en iyi ekmek banarak çıktığını da söylemeden geçmek olmaz.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Közlenmiş patlıcan, biber ve domates
  • Soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Limon

Babagannuş tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı incecik doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine salça ve toz biber gezdirin.

İnce ince kıyılmış közlenmiş biberleri ve sarımsağı bir kaba alın ve üzerine kavrulmuş soğan ekleyin.

Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.