GeriBalık Tarifleri Asma yaprağında sardalye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Asma yaprağında sardalye tarifi

Asma yaprağında sardalye tarifi

Yunan mutfağının bu klasik lezzeti ile asma yaprağının içerisinde pişen sardalyeler hem yumuşacık oluyor hem de asma yaprağının hafif ekşimtırak aromasını içeriyor. Türkiye'de de Çanakkale yöresinde sardalye mevsiminde sıkça yapılan ve yenen bu tarif, farklı bir balık lezzeti arayanların ağzına layık.

  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram sardalye
  • Asma yaprağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Asma yaprağında sardalye tarifi Nasıl yapılır?

Sardalyeleri zeytinyağı ve tuz ile marine ettikten sonra asma yaprağına sararak fırına verin, yapraklar kızarmaya başlayana kadar pişirin.