ORTA ZORLUKTA

Antep fıstıklı güllaç tarifi

Antep fıstıklı güllaç tarifi

Geleneksel bir lezzet olan güllacın fıstıklı haline bayılacaksınız!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu
  • 1 fincan dövülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Sütü kaynatın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Sütü soğumaya bırakın, sonra tepsiye boşaltın.

Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santimetre keserek teker teker tepsiye yatırın. İyice yumuşamadan tepsiden alın. Yaprakların dört ucunu üst üste katlayarak iki kat haline getirin, ortasına dövülmüş Antep fıstığını serpin ve güllaçları bohça gibi kapatın. Kapatılmış güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yan yana dizin, dizme işlemi bitince iyice çekmesi için üzerine gül suyu ve kalan şekerli sütü dökün.

Tabaktaki güllacı üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika beklettikten sonra servis yapın.



tatlı tatlı tarifi lezzet tarif

Lezizz Öneriler