GeriTatlı Tarifleri Antep fıstıklı dondurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antep fıstıklı dondurma tarifi

Antep fıstıklı dondurma tarifi

Bu sıcak yaz aylarında istediğiniz Antep fıstıklı dondurmayı evinizde yapma fırsatı elinizde.

  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 550 gram süt
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 170 gram şeker
  • 240 gram krema
  • 200 gram toz Antep fıstığı

Antep fıstıklı dondurma tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve kremayı bir tencerede karıştırın ve kaynatın. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaba koyup; beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırın. Karışımı, muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın. Antep fıstığını ilave edip, çırpma teli ile karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı başka bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18 derecede muhafaza edin. Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletin.