GeriMutfak Tüyoları Anne köftesi nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla anne köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anne köftesi nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla anne köftesi tarifi

Anne köftesi nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla anne köftesi tarifi

Mutfağımızda birbirinden lezzetli köfte çeşitleri mevcut. Anne köftesi de en sevilenlerden biri. İster pilav eşliğinde servis edin isterseniz de yanında patatesle... Her türlü tadı ayrı güzel oluyor. Peki anne köftesi nasıl yapılır? İşte anne köftesi tarifi...

Köfte, herkesin severek yediği lezzetlerden biri. Anne köftesinin de tadına doyum olmuyor. Ancak hazırlarken bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Köfte için kullanılacak olan kıyma orta yağlı olursa köfteniz kuru olmaz. Ayrıca kıymayı aldığınız yerde iki defa çektirin.

Eğer köfte harcınızda ekmek içi kullanacaksanız, ekmek bayat olmalı ve kabuğunu kullanmamalısınız. Sarımsak da köftenize ayrı lezzet katacaktır. Köftenizi yoğurduktan sonra bir süre dinlendirin ve öyle kızartın. Dilerseniz yanında patates, domates ve biber de kızartabilirsiniz.

MALZEMELER:

500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
Toz biber
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Tuz

NASIL YAPILIR?

Kıymayı derin bir kaseye alın. Soğan ve sarımsağı da rendeleyip kıymanın üzerine ekleyin. Daha sonra diğer bütün malzemeleri ilave edin. En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyip güzelce yoğurun. Harcınızı 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Köftelerinizi yağda her iki tarafını da güzelce pişirin.

False