Kedi giren eve doktor girmez

Minnesota Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre kedi sahiplerinin kalp krizi geçirme olasılığı daha düşük. Bir başka araştırma ise kedi sahiplerinin diğer insanlara göre doktora daha az gittikleri ortaya çıkarmış.

Haberin Devamı

Kedileri okşamanın stresi azalttığı bilinen bir gerçek. Minnesota Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, bunu destekler nitelikte. Buna göre, kedi sahiplerinin kalp krizinden ölme olasılıkları kedi sahibi olmayanlara göre önemli ölçüde daha düşük.
Yaklaşık 4500 yetişkin üzerinde yapılan araştırmaya göre, kedi sahiplerinin ölümcül bir kalp kriziyle karşılaşma olasılıkları yaklaşık yüzde 40 daha düşük. Hatta bir zamanlar kedi sahibi olmuş insanlar bile hiç olmayanlara göre avantajlı durumdalar. Araştırma bir kediyle evlerini paylaşanların yüze 5,8’ini kalp krizi riskinden uzak gösteriyor. Araştırmada, kalp ve damar hastalıkları için risk oluşturan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, sigara ve alkol tüketimi de göz önünde bulundurulmuş. Ayrıca, yine kedi sahiplerinin diğer insanlara göre doktora daha az gittikleri ortaya çıkmış. ABD’nin Hayvan Sağlığı Kurumu’na göre, bu konuda yapılan araştırmaların sayısı gün geçtikçe artıyor ve hepsi de hayvanlarla temasın insanlara fizyolojik ve psikolojik olarak kazanç sağladığını gösteriyor.
Bunlar arasında öne çıkan, kalp ve damar hastalıklarında ciddi bir risk faktörü olan stresin önemli ölçüde azalması. Ayrıca alerjik hastalıklarda azalma, kan basıncı düşmesi, zindelik kazanma, genel olarak hastalıklarda iyileşme sürecinin hızlanması hayvan sahiplerinde gözlenen diğer belirtiler. ** Kaynak BBC News
Rumuz: Kedi dostu

Haberin Devamı

Bu güzel bilgiyi bizlerle paylaşan sevgili okurum, ben de şunu ilave edeyim, kedimi okşarken, zaman zaman tüylerinde bir elektriklenme hissediyordum. İşte kedinin tüylerinin vücudumuzdaki olumsuz elektriği aldığını böyle öğrendim. Kedimi uzun uzun okşuyorum ve yüksek tansiyon hastası olduğum halde, tansiyonumun çok daha normal düzeye indiğini görüyorum, sizlere de tavsiye ederim.

Yazarın Tüm Yazıları