Karlar altında bir konser

Geçtiğimiz yaz, "40 Derece" adıyla yazlık mekanlarda yapılan ve Çeşme ayağına benim de katıldığım Gnctrkcll partilerinden söz etmiştim.

Gündüz deniz kıyısında yapılan parti ve aktivitelerle eğlenmiş, geceyse Nil Karaibrahimgil ve Yalın’ın verdiği konserleri izlemiştik. O sıcak yaz günleri geride kaldı. Darısı gelecek yaza diye düşünürken partilerin bu kez "40 Derece" adıyla Uludağ’da yapılacağını öğrendim.

Fırsat bu fırsat deyip üç konserlik bu dizinin ilk ayağı olan Nil Karaibrahimgil konserini izlemek üzere Uludağ’ın yolunu tuttum. Vardığımda Nil neredeyse sahneye çıkmak üzereydi. Baktım, sahne dışarı kurulmuş; Uludağ’da o sıralar kar yarım metre ve kalınlığı hızla artmakta. Ne kadar soğuk olduğunu varın siz düşünün. Nil’i sahnede izlemekten çok keyif alıyor oluşuma karşın inanın bir süre zangır zangır titredim.

Nil ve grup elemanlarının da durumu farklı değildi. Bir ara soğuktan çalamayacak duruma gelmiş olsalar da hiç falso vermediler. Nil sahnedeki çılgınlıkları ve seyirciyle yaptığı samimi sohbetleriyle sahiden ısıttı ortamı.

Yarı yıl tatili olması sebebiyle Uludağ’daki tüm oteller öğrenci turlarına dönük özel indirim paketleri uyguluyorlar. Ağırlıklı olarak özel üniversite öğrencilerinin oluşturduğu arkadaş gruplarını gözlemleme fırsatı da buldum Uludağ’da.

Gündüzleri bol bol kayak yapıp, akşam çökmeye başlayınca votka-enerji’ler eşliğinde zıba zıba çalan dans şarkılarıyla oldukları yerde dingildeyen genç arkadaşlarımla ilgili teşhisim şu: Kızların hepsi birbirine benziyor. Hepsi birden de Hande Yener’e benziyorlar. Oğlanlarsa hiç Türk tipli değil; İngiliz’i var, Alman’ı var...

Şaka bir yana yeni nesil çok farklı. Farklı oluşlarının bir diğer kanıtı ise geceleyin hepsinin sürü halinde Uludağ’daki İbrahim Tatlıses ve Serdar Ortaç konserlerine gitme davranışı göstermiş olması oldu benim için.

Nil’den bir sonraki hafta, 2006’nın kuşkusuz en iyi çıkış yapan isimlerinden biri olan Emre Aydın sahne aldı.

40 Derece’nin son konuğu ise Sevgililer Günü’nde Uludağ’ı tercih edenler için sahne alacak olan Kargo. Kar kalınlığı da bir metreyi geçmiş bu arada, ona göre giyinin. Sevgilimize sarılırız demeyin; birlikte titreyince dışardan nahoş gözüküyor.
Yazarın Tüm Yazıları