Karım benden sürekli şüpheleniyor

Güzin Abla
Haberin Devamı

İstanbul'dan A.S. /

Güzin Abla, ne yapacağımı şaşırdım, lütfen bana yardım et. 27 yaşında bir erkeğim. Evliyim ve bir çocuğum var. Ancak karım beni terketti. Buna çok üzülüyorum. Nedeni ise çok saçma: Benden sürekli kuşkulanıyor. Bir inşaat şirketinde pazarlamacı olarak çalışıyorum. İşim gereği eve gece 22.00, 23.00 dolaylarında geliyorum. Zaman zaman da yurtdışına çıkıyorum. Karım bu nedenle bana sürekli sitem ediyor. Bana inanmıyor, böyle devam edemeyeceğimizi söylüyor. ’’Her gün seni beklemek zorunda mıyım,’’ diyor. Şimdi ayrı yaşıyoruz. Yeniden barışmak istediğim halde, artık benimle yaşamak istemediğini söylüyor.

Ne yapacağımı şaşırdım. Onunla barışmak istesem de kabul etmiyor. Ben ise yalnız yaşamak istemiyorum. Bir başkasıyla mı evlensem, ne dersiniz?

Hemen de yeniden evlenmeyi düşünüyorsun oğlum, hem eşini sevdiğini söylüyorsun hem de bir başkasıyla hayat kurmaya hazır gibisin. Bir süre yalnız yaşamak bile zor geliyor sana. Eşini geç vakitlere kadar yalnız bıraktığın, zaman zaman yolculuklar yaptığın için, bu yalnızlık ona da dokunmuş anlaşılan. Kadıncağız evli olsa da, hep yalnız kalmış. Diyeceksin ki ’’Ne yapayım, iş bu, düzenli bir hayatım olamadı,’’ ama belli ki, bu arada eşini kuşkulandıracak bazı şeyler olmuş aranızda. Yoksa bir kadın, geç de gelse, düzenli olarak işine gidip gelen, gözü dışarda olmayan bir erkekten ne diye kuşkulansın? Belli ki, sen onu kuşkulandıracak bazı davranışlarda bulunmuşsun. Belki de kadıncağız haklı. Baksana ’’Bir başkasıyla evlensem mi’’ diye soruyorsun bana. Onu kırmış, üzmüş olmalısın. Bir kadın eşini, yuvasını terkedip, çocuğuyla tek başına yaşamaya kolay kolay cesaret edemez çünkü. Onu kırdınsa, onu üzdünse, şimdi onun kalbini yeniden kazanmaya çalışmalı, yeniden sana güvenmesini sağlamalasın. bunun için ne gerekiyorsa yap, bana kalırsa.

Yazarın Tüm Yazıları