İstanbul mekan dünyasında bir gezinti

İşte son haberler, deneyimler ve tavsiyeler eşliğinde bir mekan turu...

Haberin Devamı

COOK SHOP TAM GAZ
Günümüzde birçok mekancının hayali bu olsa gerek: Zincir olmak. City’s’in bile isteye kaçırdığı markalardan biri olan Cook Shop zincir olmayı başaran son mekanlardan biri.
Ankara ve Samsun’un yanı sıra ne hikmetse Cidde’de bile şubeleri var. Ama hâlâ en iyi şubeleri Nişantaşı. Umarım zincir olup koştura koştura büyürken yemeklerindeki tadı bozmazlar.
SERVİS YAVAŞTI
Zincir mekan demişken, geçenlerde The House Cafe’nin ilk şubesine, yani Atiye House’a gittim. Her şey iyi hoştu da, servis çok yavaştı. Hesabı bile çok uzun süre bekledik. Türkiye standartlarına göre servis yavaş olunca insan ister istemez öfleyip pöflemeye başlıyor.
KEŞİF: AHESTE
Zincir mekanların bildik menülerinden sıkılıp daha farklı, daha organik yemekler isteyenler ise her daim yeni restoran peşinde. İşte yeni restoran keşfetmeyi sevenlere şık bir öneri: Galata’daki Aheste.
Daha önce burada sadece bir şeyler içmiştim.
Hafta içi yemek de yedim. Köy tavuğu ve kuzu rosto nefisti.
AYRILANLAR, GERİ DÖNENLER...
Şaşaalı bir şekilde açılan Flamingo’da sular durulmak bilmiyor. Mekanın şefi Emre Şen mekandan bir süre önce ayrılmış. Sonra tekrar geri dönmüş. Mekanın yeni işletmecisi ise Ruhsim Samanlı olmuş. Ama en son o da ayrılmış diye konuşuluyordu. Bu fırtınalarda olan Flamingo’ya oluyor, çok yazık. Yoksa güzel mekan, yemekleri de öyle.
EATALY NİHAYET...
İstanbul mekan hayatına şu sıra Zorlu Center yön veriyor. Jamie’s Italian, Tom’s Kitchen, Morini derken meşhur Eataly de bir hafta sonra kapılarını açıyor.
Eataly ile birlikte Jamie’s ve Tom’s Kitchen’ın havası biraz sönecektir. Çünkü yeme-içme alanları o kadar geniş ve doyurucu olacak ki Eataly’nin, haliyle uzun bir süre keşfetmeye doyamayacak İstanbullu.
Peki Eataly bu gazla Türkiye’de ikinci bir şube açar mı? Bence açar. Özellikle İstanbul dışında. Yeme-içme alanında küçük İtalya olmamıza az kaldı yani.

Haberin Devamı

KASILANLARIN KULÜBÜ

Kuruçeşme’nin yenilerinden olan Members adlı kulüp Instagram’a fotoğraf çekmelik janjanlı koridoru dışında eğlence dozu düşük bir kulüp. Bunun da sebebi belli: Kasılmış insanların bir arada olmasından dolayı.

Haberin Devamı

AYŞEGÜL YENİDEN NİŞANTAŞI’NDA
Nişantaşı’ndaki Lilu’yu deneyimli işletmeci Ayşegül İlsever devralmaya hazırlanıyor. Baştan aşağı yeni bir mekan yapacakmış burayı Ayşegül. Keşke yıllar önceki Salomanje tadında bir şey yapsa...

BiR OSMANİ VAR ORADA

İstanbul’da yer gök İtalyan mutfağı olabilir. Ama ısrarla Anadolu mutfağından örnekler sunan mekanlar da var elbet. İstinye Park’taki Osmani mesela.
Mekanın ışıklandırması, masası sandalyesi sıradan.
Asıl yatırımı yemeklere yapmışlar.
Her ay başka bir yörenin mutfağına göre şekilleniyor menü.

Mekan Top 10
(30 Kasım-7 Aralık tarihleri arası)

1- Pop/ Beyoğlu Tepebaşı (1)
2- Tom’s Kitchen/ Zorlu Center (2)
3- Jamie’s Italian/ Zorlu Center (3)
4- Aheste/ Galata (-)
5- Yeni Lokanta/ Beyoğlu Tünel (4)
6- Corridor/ Nişantaşı (-)

7- Ulus 29 Food Bar/ Ulus (6)
8- Lucca/
Bebek (8)
9- And The Bar/ Nişantaşı (7)
10- Members/ Kuruçeşme (10)

Yazarın Tüm Yazıları