Hoş geldin ramazan

Kiminiz tatil programını ona göre yaptı, kiminiz bir aydır bulunduğu yazlığından döndü ramazanı evinde karşılamak için.

Haberin Devamı

Kiminiz alışverişini bile yaptı bu mübarek ayın. Ve ilk defa sahura kalkarak ilk orucun heyecanıyla sabaha kadar da uyuyamadı...
Evet, biz Müslümanlar için çok önemli bir ay ramazan. Sadece aç kalmak, susuz kalmak, bedenimizi bazı şeylerden uzak tutmak anlamına da gelmiyor üstelik. Ruhumuzu da temizlemek için güzel bir fırsat bu ay. Dedikodudan, kötü düşünceden, kin ve nefretten uzaklaşıp sevgiye, saygıya ve şefkate meyletme zamanı şimdi. Barış ve dostluk zamanı.
Bu yıl, ramazanın sıcaklara denk gelmesi nedeniyle, ki birkaç yıl daha böyle devam edecek, bu ay süresince beslenmemize, sahurda ve iftarda ne yediğimize, gün içinde almamız gereken su miktarını iftardan sahura kadar almaya dikkat etmemiz gerekiyor.
Tüm Müslümanlar’ın ramazan ayını sağlıklı geçirmesini diliyor ve bu mübarek aya “hoş geldin” diyorum.

Haberin Devamı

Zeytinyağlı Bamya

Saplarını kalem ucu gibi ayıkladığınız bamyaların üstüne tuz ile sirke serpip, 5 su bardağı suyla karıştırın ve 30 dakika kadar bekletin. Böylece bamyalar pişerken dağılmayacaktır.
Bu arada yemeklik incecik doğradığınız soğanları zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavurun. Kabuklarını soyup kuşbaşı formunda dilimlediğiniz domatesleri de ilave edin.
Birkaç dakika sonra, yıkayıp süzdüğünüz bamyaları, limon suyunu, tuzu ve toz şekeri ilave edip sıcak suyu aktarın.
Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bamyayı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Üzerini incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunabilirsiniz.

Malzeme listesi

- 700-800 gr taze bamya (Orta boy olanlarını seçin.)
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet limonun suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz, toz şeker

Yazarın Tüm Yazıları