Hobbit’le ilgili altı şey

Giden gitti, geçen hafta bilet ya da vakit bulamayanlar ise bu hafta sonuna kaldı.

Haberin Devamı

Madem öyle Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları’na gitmeden önce bilmeniz gereken altı şeyi sıralayayım.
1- 2012 yapımı Hobbit: An Unexpected Journey’ye yapılan olumsuz eleştirileri unutun. Bu ikinci film çok daha hızlı, hareketli, renkli ve zeki. Ejderha Smaug’u beklerken hiç sıkılmıyorsunuz.
2- Yönetmen Peter Jackson filmin neresinde kendini göstereceğini merak ediyorsanız hiç beklemeyeceksiniz. Açılış sahnesinde elindeki havucu kameraya bakarak ısıran adam Jackson’ın ta kendisi.
3- Filmi 3 boyutlu izlemek için verdiğim paraya değer mi diyenlere “evet” diyorum. Aksi halde size doğru uçan dev arıdan, kesik Ork başından ve daha pek çok şeyden mahrum kalırsınız. Bilbo ve cüceler takımı ile aynı masada oturma ve seyahat etme hissi de üçüncü boyutla daha iyi geliyor.
4- Evdeki bakıcınıza ya da “nerede kaldın bu saate kadar?” diyecek olan anne babanıza önceden söylemeniz gereken uzun bir film. 2 saat 41 dakika iptal olacaksınız. Reklamlardı, araydı derken sinema salonunda geçireceğiniz vakti siz düşünün artık.
5- Kitabı okumuş olanlar birebir uyarlama beklemesinler. Yapımcılar kitabı üç film halinde anlatmaya karar verdiklerinden yeni karakterlere de ihtiyaç duymuşlar. Bunlardan biri de Evangeline Lilly’nin canlandırdığı Tauriel. Legolas ve cüce Kili’nin aşık olduğu bu güzel Elf kızı filme aşk üçgenini de sokmuş oluyor.
6- Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları’nın yaş sınırı 13. Daha küçükler Orta Dünya’nın tuhaf yaratıklarından ve aralarındaki savaştan korkabilir çünkü. Araknofobisi (örümcek korkusu) olanlar ise ya filme gitmesin ya da dev örümceklerin yaklaşık 10 dakika boyunca perdede olduğu sürede gözlerini kapatsınlar.

Haberin Devamı

Yarın Kanyon’da söyleşi var

Türk sinemasının 100. yılının ilk filminin, 1 Ocak 2014’te vizyona gireceğini, bu filmin senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, Tolga Çevik ve Ezgi Mola’nın başrolü paylaştığı “Patron Mutlu Son İstiyor” olacağını biliyoruz.
Peki ya yılın son festivali?
Onun adı Randevu İstanbul ve açılışını bu gece Cemal Reşit Rey’de, Steve McQueen’in yönetmenliğini üstlendiği, Oscar’ın en güçlü adayları arasında gösterilen 12 Yıllık Esaret filmi ile yapıyor.
Filmden önce takdimi gerçekleşecek Onur Ödülleri, Prof.Dr. Mübahat Kütükoğlu, Selim İleri, Reis Çelik’e verilecek.
Erkan Aktaş da Emek Ödülü’yle taçlandırılacak.
20-26 Aralık boyunca Cinemaximum Zorlu Center, Levent Cinemaximum Kanyon ve Beyoğlu Cine Majestic’te gösterimde olacak Randevu İstanbul filmleri arasında Roma Film Festivali’nden Seyirci Özel Ödülü dahil 4 ödülle dönen The Motel Life, bu seneki Cannes Film Festivali’nin de kapanış filmi olan Zulu, Oscar sahibi Kevin MacDo-nald’ın yönettiği How I Live Now, yönetmen Arnaud Des-plechin’in son filmi Jimmy P de var.
Üstelik bu
Yarın 19.00’da Kanyon’da olanlar ise festivalin onur konuğu Filistinli Yönetmen Hany Abu Assad’ın Omar filminin izledikten sonra yönetmenin kendisiyle gerçekleşecek söyleşiye katılabilirler.

Haberin Devamı

Her kıyafete bir manken

Ezra+Tuba’nın 2014 yazı için hazırladıklarını görmek için Lütfi Kırdar’daydım. Mankenler Swarovski taşlarla bezenmiş tasarım parçalarını mükemmel taşıyordu. Finalde karşımıza mankenlerden oluşan bir ordu çıktı. Sosyal sorumluluk günümüzün vazgeçilmezi.
GittiGidiyor.com’la düzenlenen açık artırmada satışa çıkan Ezra Tuba imzalı üç özel kıyafetin geliri de, UNICEF aracılığı ile dünyanın muhtaç çocuklarına gidecek.

Yazarın Tüm Yazıları