Koronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi SüreciReflünün son yıllarda tıpkı depresyon, obezite, uykusuzluk gibi giderek yaygınlaşan bir problem haline geldiği kesin. Bunun stres meselesinin yoğunlaşmasıyla da beslenme yanlışlarının sıklaşması ve fast food beslenme alışkanlığının devreye girmesiyle de bağlantısı var.
#Obezite