Tereyağına süt kreması yerine margarin, ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, palm yağı, hayvansal kaynaklı farklı bitkisel yağlar ve patates nişastası eklenmesi en çok uygulanan hilelerden. Bu hileli tereyağlarını ayırt etmenin en iyi yollarından biri ambalajlı ürün almak ve ürün etiketlerini okumak. Ancak gıda sahtekarları ünlü markaların sahte etiketleri kullanarak hileli teryağlarını piyasaya srüyorlar. Peki biz nasıl güvenle tereyağı tüketeceğiz? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#TereyağTüm yörelerimiz de oldukça lezzetli ve benzeri olmayan lezzetler bulunmaktadır. Ancak Bolu denildiği zaman aşçıları ile meşhur bir şehir akla gelmektedir. Bolu'ya gitmeyi düşünen kişiler de deneyeceği lezzetler hakkında bir fikir sahibi olmak isteyebilir. Bolu Yemekleri - Bolu'da ne yenir ve neyi meşhur? Bolu mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bolu Yemekleri12 Ekim akşamı için gelen davet ilginç bir buluşmayı işaret ediyordu. Türkiye’de ilk kez Michelin yıldızı kazanan restoranlar açıklanacak hemen sonrasında bu restoranlardan birinde Mastercard Türkiye ev sahipliğinde akşam yemeği yenecekti. Mastercard, bu yıl ilk kez Türkiye’de restoran seçimi sunan “Michelin Guide İstanbul”un resmi partneri olmuştu.
#Michelin YıldızıKilo vermenin yanı sıra sağlıklı kilo vermek herkes için olması gereken bir yaşam şeklidir. Bu diyetlerin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği de ayrıca önem taşır. Sizlerle bu yazımda son zamanların en popüler diyetleri alkali diyet, aralıklı oruç, ketojenik diyet, vegan- vejetaryen diyet hakkında merak edilenleri paylaşıyorum.
#Diyetlerİngilizce konularının pratik alanında karşılık bulması kelime çalışmasındaki başarıya bağlıdır. Ortaokul müfredatındaki konularda kelimelerin yanı sıra bazı edat, zarf ve ek kullanımları da önemlidir. Bu alanda 6. Sınıf İngilizce 2. ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) konu anlatımı hakkında araştırmalar yapanlar için işte detaylar.
#6. Sınıf İngilizce 2. Ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) Konu AnlatımıTarım Bakanlığı’nın yayınladığı taklit, tağşiş veya ilaç etken maddeli ürünler listesinde süt ürünlerinin fazlalığı dikkat çekti. Bu listede yer alan kaşar, peynir ve tereyağılarda süt yağı yerine palm başta olmak üzere bitkisel yağlar kullanılmış. Piyasada satılan sarı renkteki tereyağılar beyaz tereyağılardan kaliteli anlamına gelmiyor. Yağlar bakın nasıl sarartılıyor...
#YAZARYaylaları, dereleri, damak çatlatan lezzetleriyle Türkiye'nin en yeşil yerlerinden Rize... İstanbul gibi beton yığını haline gelen bir şehirde yaşıyor ve yeşillik arama peşine düştüyseniz Rize en doğru adres… Peki Rize’de nereleri gezmeli, neler yapmalı? İşte size Rize gezi rehberi…
#Rize GezisiEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür AkkorAyşenur Arslan kendi tabiriyle 'medya mahallesinin ablası' artık. 1974'ten beri gazeteciliğin, televizyonculuğun içinde. İki yıldır da CNN Türk'te 'Medya Mahallesi' programında meslektaşlarını ağırlıyor, haberciliğin mutfağında işlerin nasıl döndüğünü araştırıyor. Arslan aynı zamanda yabancı yemek programlarını kaçırmayan bir gurme. Ancak pişirme işini çoktan babasına ve oğluna devretmiş
Gelecek yıl 250’nci yılını kutlamaya hazırlanan dünyanın en köklü kalem üreticisi Faber-Castell’in sahibi Kont Anton-Wolfgang Graf von Faber-Castell, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ikinci pazarları olduğunu söyledi. Endüstrinin tehlikede olmadığını belirten Kont Faber-Castell “Nasıl çakmağa rağmen kibrit yok olmadıysa Dijital Çağ’a rağmen kalem de defter de olacak” dedi.
KADINLAR sayesinde Türkiye’deki light ürünler pazarı 50 milyon dolara ulaştı. Bunda kahvaltının light margarin ve diyet reçelle yapılması, öğlenlerin light pizzayla geçiştirilmesi, ikindide light pastayla açlık bastırılması, akşamları ise light Adana’nın üstüne diyet baklava yenerek rejim yapılmaya çalışılması etkili oldu. Light ürünlerin gıda pazarındaki payı yüzde 5’i buldu.