MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "Bölgesinde ve dünyada giderek yükselen Türkiye'de Türk milliyetçilerinin ferasetine, sağduyusuna duyulan ihtiyaç her geçen gün artarken; milliyetçilik ülküsünü müessir ve muktedir kılmanın yolu, MHP'de toplanmaktan geçmektedir. Türk milliyetçilerinin evi, ocağı, otağı MHP'dir" dedi.
#MHPYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafÖzenle kurulan iftar ve sahur sofralarının yeri bir başka... Sevdiklerimizi bir araya getirecek o yemekleri pişirirken sağlığımızı koruyacak seçimler yapmak da bir o kadar önemli. Beslenme uzmanı Berrin Yiğit kan şekerini dengede tutacak, protein ve sebze yönünden zengin tabaklara yönelmemizi öneriyor.
#RamazanHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bazı ağaçların çiçek açmasına neden oldu. Prof. Dr. Doğanay Tolunay, “Ağaçlar 15 Mart, 20 Mart gibi çiçeklenirdi, artık bu dönemin şubatın sonlarına kaydığını görüyoruz. Sıcaklıklar aniden düşerse bitkiler bundan zarar görebilir” dedi.
#Hava SıcaklıklarıYeni yazı dizimizde sizleri alıp Ankara’nın cadde ve sokaklarında bir gezintiye çıkarıyoruz... Gezinti esnasında sizin ve sevdiklerinizin “Hatırası Var” dediğiniz, güzelliklerle süslenmiş yer ve mekânlarla yeniden hemhal olup birlikte geçirdiğiniz hoş anılarınızı canlandırmak ve geçmişle bir nevi hasret gidermek... Dertleşmek belki de... Hazırsanız başlayalım...
#Hatırası VarKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarSpartak Trnava ile ilgili araştırmalar bu akşam oynanacak maç sebebiyle artışa geçti. Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi son maçına bu akşam Spartak Trnava ile çıkıyor. Gruptan çıkmak için rakibini yenmek isteyen sarı lacivertliler gruptan lider ayrılmak istiyor. Öte yandan Spartak Trnava kadro değeri de sarı-lacivertli taraftarlar tarafından merak ediliyor. Sarı-lacivertli ekip Trnava'yı mağlup edip "Ludogorets - Nordsjaelland" maçının berabere bitmesi hâlinde grubu lider tamamlayacak. Hem Fenerbahçe hem de Ludogorets kazanırsa liderlik için genel averaja bakılacak. Peki, Fenerbahçe’nin rakibi Spartak nerenin takımı, kadro değeri kaç milyon euro?
#Spartak TrnavaAnadolu’da öğünlerin vazgeçilmezi bulgur; doyurucu, pratik, besleyici ama hepsinden öte çok lezzetli. Buğdayın kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bu bize has ürün mutfağımızın da yapıtaşlarından. Kıymayla birleştiğinde ayrı bir nefasete dönüşüyor, elle yuvarlanıp yemeklere eklendiğinde tadına doyum olmuyor. İnce simit olanın da kalın, dişe gelir irisinin de yeri ayrı. Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi’nin farklı yörelerden derlediği bu tariflerin her biri şahane.
#Şef Doğa ÇitçiManchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5’inci maçında Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçı değerlendirdi. Erik ten Hag, “Birlikte kazanıp, birlikte kaybediyoruz. Takımımızda gelişim var. Takımım tam olarak istediğim gibi oynadı ve o anlarda keyif aldım” dedi.
#GalatasarayManchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5’inci maçında Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçı değerlendirdi. Erik ten Hag, “Birlikte kazanıp, birlikte kaybediyoruz. Takımımızda gelişim var. Takımım tam olarak istediğim gibi oynadı ve o anlarda keyif aldım” dedi.
#Manchester UnitedGalatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 5.maçında İngiliz devi Manchester United ile bugün RAMS Park’ta karşı karşıya gelecek. İngiliz futbol muhabirleri, 4 puanla 3.sırada bulunan temsilcimizin gruptan çıkma yolunda oynayacağı kritik maçı Spor Arena’ya değerlendirdi.
#GalatasarayGalatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fernando Muslera, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. haftasında Manchester United'la karşılaşacakları maç öncesi basın toplantısında konuştu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hedefimiz kazanmak. Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde bu atmosferde muhteşem oluyor. Bundan önceki maçları kazanamamıştık ama bu sefer kazanmak istiyoruz. İyi oyunlar oynadık ama bunu skora yansıtamadık. Bu sefer amacımız hem iyi oynayıp hem de kazanmak” dedi.
#Galatasaray