Güzin abla

Haberin Devamı

Egzama yüzünden çocuk doğuramıyorum

İstanbul’dan D. Y.

Güzin abla, ben 19 yaşında iki yıllık bir bayanım. Benim el ve ayak parmaklarım arasında egzama var. 5 senedir gitmediğim doktor ve hastane kalmadı. Bazılarının verdiği iğne ile geçici olarak kayboluyor. Fakat bir iki hafta sonra tekrar başlıyor. Özel bir hastanede 6 aylık bir tedavi gördüm. Aradan 20 gün geçti ama ellerim eskiye göre daha kötü oldu. Kaşıntı başladı. Doktora göre bu hastalık ırsiymiş. Zaten annemin de el ve ayaklarında vardı. Ben de çocuğuma geçer diye korkuyorum. Doktorun 6 ay için verdiği ilacı kullandığım sürede hamile kalmayacakmışım. Kalırsam kürtaj mecburmuş. Bir cilt hastalıkları uzmanı tavsiye edebilir misiniz?

Kızım, genç yaşta egzama gibi sıkıntı veren bir rahatsızlık nedeniyle üzülmeni anlıyorum, ama bunu bu kadar da büyütme. Egzama da bir tür alerjik kökenli cilt hastalığıdır. Sonuçta çaresi de var. Sen kendine uygun ilacı henüz bulamamış olabilirsin. Bir de egzamanın özel bir bakımı olmalı. Sentetik çamaşırdan uzak durmalı, ellerini kesinlikle deterjana sokmamalısın.

Ancak tabii ki iyi bir cilt uzmanına ihtiyacın var. Madem doktorun İzmir’e tayin olmuş, benim bildiğim bir iki cilt uzmanını sana önereyim. Alman Hastanesi cilt uzmanlarından Dr. Ahmet Bey (soyadını ne yazık ki bilmiyorum. Tel: 0212 293 21 50), Prof. Dr. Vedat Sezer (Tel: 0216 360 42 21) ve Dr. Lütfiye Ersoy (Tel: 0212 529 44 71) sana yardımcı olabilirler. Hepsi çok kıymetli uzmanlardır.



Yazarın Tüm Yazıları