Gözlerde 'Vahşi Kedi' etkisi

Bu kış, göz makyajında siyah eye-liner’lar ve onlar yardımıyla yaratılan ‘vahşi kedi’ bakışları zirvede olacak.

Haberin Devamı

50’lerin ve 60’ların vamp kadınları, kış sezonunda yeniden ruh buluyor; 2010 makyaj paletlerinde siyah eye-liner’lar bir numaralı kozmetik ürünü oluyor.
Efsanevi seks ilahesi Brigitte Bardot’u hatırlayın! Saçlarının dağınık görüntüsü ve kusursuz vücudu dışında, siyah eye-liner’la belirginleştirdiği gözleri, dikkatleri bir anda üzerine çekmesine yeterli oluyordu.

Makyaj artisti Sonia Denevey, bu trend hakkında şunları söylüyor: “Belirgin bir kuyrukla daha da dramatik hale getirdiğiniz bu makyaj ile yüzün kalan kısmının doğallığına gönderme yapmak mümkün. 50’lerin klasik çizgilerine modern bir yorum kattığımız bu makyaj trendinde tercih edilen renksiz dudaklara, yanaklarda belirsiz bir allık rengi eşlik ediyor.”

Dünyaca ünlü tasarımcılar Roberto Cavalli ve Isabel Marant’ın defilelerinde öne çıkardığı ‘sert kadın’ çizgisi, yatay bir şekilde gözün iç kısmından dışa doğru siyah-beyaz olarak çiziliyor. Gözün üst kısmında kalın siyah göz kalemi kullanılırken, alt taraf beyaz kalemle ince bir çizgi halinde şekillendiriliyor.

Bu çizgileri daha teatral bir havada belirginleştiren tasarımcı Rick Owens ise göz kapaklarını kaşları da içine alacak şekilde siyaha boyamaktan çekinmiyor.

Ve Zac Pozen... O abartılı ve düz çizgi halinde uyguladığı eye-liner’ı göz kapağı ve gözün alt kısmından yürüterek gözlerde ‘kirli ama asil’ bir görüntü yaratıyor.

EDİTÖRDEN...

Hassas ve ince telli saçlara

Haberin Devamı

Simply Organic markasının farklı ihtiyaçlara hitap eden dört farklı saç bakım şampuanı ve bakım kreminden biri olan ‘Volume’, hassas ve ince telli saçlar için öneriliyor. Volume bakım şampuanı ve bakım kremi, saçları ve saç derisini kurutmadan, matlaştırmadan temizliyor, saçlara hacim ve parlaklık kazandırıyor.

Kışa girerken yenilenin

Yaz mevsimine veda ettik ve şimdi cildinizi yeni mevsime hazırlama zamanı... Uzmanların bu dönemde cilt bakımı konusunda tavsiye ettikleri uygulamalar arasında özel terapiler ön plana çıkıyor.

Ritz Carlton’daki Laveda Spa da söz konusu özel terapilerin uygulandığı merkezlerden biri... Bu adreste uzman terapistler tarafından uygulanan “Nu Skin Galvanic Spa System”, kış mevsiminde donuklaşan, kuruyan, susuz kalan cildi ölü derilerden arındırarak nefes almasını sağlıyor.

“Güneşin zararlı etkilerine maruz kalma ve serbest radikallerin yarattığı olumsuzluklar, cilt yaşlanmasına yol açan unsurlar arasında en önemlileri” diyen spa estetisyeni Sema Karaduman, sistemin nasıl çalıştığı konusunda işe şunları söylüyor: “Sistem, galvanic akımla çalışıyor ve kire, toza yapışarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayıp bir ön bakım gerçekleştiriyor. Temel bakımda ise cilde yapışan kir ve tozlar dışarı atılarak yaşlanma karşıtı bileşenlerin cilde iletilebilmesi sağlanıyor.”

Bu bakım, cildin gerilerek gençleşmesine, cildin elastikiyet kaybının önlenmesine, vücudunuzu sıkılaştırmaya ve selülitlerin azalmasına yardımcı oluyor.

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de cildin genç görünümünü korumasına yardımcı olmak.

Haberin Devamı

‘KEDİ GÖZLER’İN ESRARI

Doğru kıvamı bulun. Eye-liner kullanımı konusunda usta değilseniz, bir göz kalemiyle de gözlere doğal bir form vermeniz mümkün. Uzmanların önerisi; diğer ucunda silgisi de bulunan yumuşak bir eye-liner kalemi... Bu sayede kalemi istediğiniz gibi dağıtabilir, aynı zamanda düzgün olmayan yerleri de silebilir ve rafine bir çizgi yaratabilirsiniz. 

Üst ve/veya alt göz kapağına ince bir çizgi çekin. Bu sırada kalemi mümkün olduğunca kirpik diplerinin hizasından başlatın. 

Çizgi çekerken oluşabilecek düzensiz çizgileri silgi ucu yardımıyla içeriden dışarıya doğru silin. Bu sırada dış çizginin bitiminin göz kuyruğundan hafifçe yukarıya doğru taşmasına izin verin. 

Birbirine yakın gözlere sahipseniz, kalem çizgisinin gözün iç kısmına kadar uzamasına izin vermeyin. Ayrıca göz kuyruğu bölgesinde kalem çizgisinin daha kalın ve dışarıya doğru taşan bir şekilde olmasına özen gösterin. Böylelikle optik olarak gözlerinizin biraz daha ayrı görünmesini sağlayabilirsiniz. Gözleriniz birbirinden ayrı ise çizgiyi gözlerin iç kısmına kadar uzatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Balın mucizevi etkisi

Doğanın besleyici tatlandırıcısı balın faydaları yüzyıllardır biliniyor. Beyaz şekerin alternatifi olan bu altın renkli doğal sıvı, gerçek anlamda mucizevi bir ürün... Dyt. Gamze Şanlı anlatıyor.

Vücudun, enfeksiyonlara karşı (grip gibi) direncini artırmaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlayan en önemli doğal besinlerden.

Mide-bağırsak mikroflorasının iyileşmesine, ülser ve gastritle ilgili şikayetlerin azalmasına yardımcı. 

Soğuk algınlığı, boğaz iltihapları tedavisinde balın etkisi çok büyük...

Ağız ve diş sağlığının gelişimine de önemli katkı sağladığı belirlenmiş. ? Bal, sporcu beslenmesinde ve egzersiz yapan kişilerde yakıt görevi görüyor ve fiziksel performansı belirgin şekilde artırıyor.

Çeşitli araştırmalar, uyku öncesi bal tüketiminin uyku problemlerini gidermede yardımcı olduğunu gösteriyor.

Bal, beyin ve karaciğer için yakıt görevi görmenin yanı sıra karaciğerden toksinlerin uzaklaştırılmasına da yardımcı oluyor.

Balın antibakteriyel ve antibiyotik etkileri de var. Bunların en önemli biri de yara iyileştirici etkisi...

Yazarın Tüm Yazıları