Evlilik hangisi üzerine kurulur aşk mı, huzur mu, cinsellik mi?

Sevgili Güzin Abla, zor bir durumla karşı karşıyayım, bu yüzden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sizden öğrenmek istiyorum; evlilikte önemli olan nedir?

Sizce evlilik ne üzerine kurulur; aşk mı, huzur mu, cinsellik mi?
Ben 36 yaşında, ızmir’de yaşayan, çalışan bir kadınım. Uzun zaman önce altı yıl süren bir ilişki yaşadım. Çok iyi anlaşıyorduk, tutku doluyduk.
Yaptığım bir hatayı telafi etmek için senelerce kendimi ona ispatlamaya çalıştım. Sonunda ya yorgunluktan ya da aramızdaki mesafeden ayrılmak zorunda kaldık.
Hiç unutamadım onu. Bu arada karşıma çok düzgün, tam aile babası olabilecek biri çıktı. Evlenmek istiyor, benim bir karar vermemi bekliyor.
Evlensem beni çok rahat ettirebilir, bir dediğimi iki etmez, her türlü fedakarlığa benim için katlanabilir ama onunla cinsel hayatımız beni çok huzursuz ediyor, bana dokunmasına bile katlanamıyorum.
Kendimi buna zorlayarak alışmaya başlarken, altı sene önce ilişki yaşadığım kişiyi buldum internette. Konuşmaya başladık, görüştük. Onu hâlâ ilk günkü gibi sevdiğimi anladım. Tabii o da beni unutamamış.
Beni üzdüğü için çok pişman. Şimdi benimle evlenmek istiyor. Ama ben ya değişirse diye çok korkuyorum.
Onunla evlenmeyi kabul edersem, bana o kadar emek veren öteki kişi ne olacak? Onu bir kenara mı atayım?
Çok vicdan azabı çekiyorum. ıki arada bir derede kaldım. Kimi seçeyim, kalbimi mi, aklımı mı dinleyeyim?
Orta halli aşk dolu bir yuva mı, yoksa mantıklı, huzurlu ama aşksız bir yuva mı? Söyleyin bana, ömür boyu sürecek bir evlilik için ne gereklidir?
Rumuz: Mona

Evlilikte hem sevgiye, hem saygıya, hem aşka, hem huzura hem de güvene ihtiyaç vardır kızım. Ama bütün bunları tek bir kişide bulamayabiliyor insan.
Anlattıklarında dikkatimi çeken önemli bir nokta var. “Onun bana dokunmasına bile katlanamıyorum” diyorsun. Bu çok çok önemli...
Çünkü evlilikte bu dokunuşların, bu çekimin, cinsel uyumun en az yukarıda saydığım nitelikler kadar, hatta bazen onlardan bile daha fazla önem kazandığını unutmamalısın. Bu yüzden “Kendimi zorluyorum” demekle olmaz bu iş.
Evlilik, iki insanın cinsel bütünleşmesidir ve cinselliğin sevgiyle yaşanması çok önemlidir.
“Seviyorum” dediğin kişiye ne kadar güveniyorsun bilemiyorum ama eğer diğerini seçecek olursan, ömür boyu pişmanlık duymandan ve özlem çekmenden korkarım...
Yazarın Tüm Yazıları