Evli bir erkeğin ilgisini çektim ama aklım başıma geldi

Sevgili ablacığım, ben 17 yaşında güzel bir genç kızım.

Ancak çok önemli bir sorunum var, evli bir erkeğin bana karşı ilgisinden çok hoşlanmıştım hatta ona aşık olduğumu sanıyordum. O da bu ilgimi biliyor ve bu yüzden de sürekli beni elde etmeye çalışıyordu. Ama artık aklım başıma geldi ve onu kafamdan sildim. Ama o peşimi hala bırakmak istemiyor. Her an yoluma çıkıyor. Şimdi kendisinden vazgeçtiğimi anlaması için ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım? Lütfen bana bu konuda yardımcı olur musunuz ? Size daha önce de yazmıştım ama bana cevap vermediniz. Lütfen bu ısrarlı tavrından artık korkmaya başladım, bana acele cevap yazın.
RUMUZ: KORKULARIM

Kızım, mektubun bana gelen yüzlerce mektup arasından kaybolup gitmişse kusura bakma. Ama elimden geldiğince böyle seninki gibi sorunları cevaplandırmaya çalışıyorum. Her şeyden önce son zamanlarda senin gibi küçücük kızlarda evli erkeklere karşı ilginin, merakın arttığını görüyor ve çok üzülüyorum. Senin gibi duygu dünyasına yeni yeni atılan gencecik kızların evli erkeklere yakınlık duymasının, yalnızca o erkeğin yaşının ileri olmasının ve yaşantılarının getirdiği tecrübeyle, kendi yaşıtlarından daha değişik yaklaşımından kaynaklandığını sanıyorum. O erkek elbette sana 17 ya da 18 yaşındaki bir gençten çok daha hoş davranacak. İltifatlar edecek, senin yüreğini kıpır kıpır ettirecek sözlerle, bakışlarla senin ruhunda fırtınalar estirmeyi başaracaktır.

Zaman zaman olgun yaştaki genç kız ya da kadınların, bir zaaf anında evli bir erkeğe yakınlık duymalarını, haklı görmesem bile, bir nebze olsun anlayabiliyorum. Ama senin yaşındakilerin, evli erkeklerle ne işi olabilir? Bu iş ta başından yanlış kızım... Evli bir erkek, genç bile olsa, seninle beraber olmaktan tabii ki hoşlanıp, gününü gün edecektir. Körpecik bir genç kızın onda uyandıracağı heyecanlarla mutlu olacaktır. Senin tecrübesizliğinden hoşlanacak, senin yanında farkında olmadan, bir üstünlük duygusuyla erkeklik gururu okşanacaktır. Ama genç kız bu beraberlikten ne kazanacak? Yalnızca mutsuzluk ve acı...Ve de pek çok sorun... Kızım, ilişkinin düzeyi hakkında pek fazla bilgi vermemişsin ama sanırım sağduyun galip gelmiş ve ondan vazgeçmeyi başarmışsın. Belli ki, yüreğinde hala ona karşı bazı duygu kırıntıları kalmış ama, seni kutlarım ki, kendini zamanında toparlamayı bilmişsin. Ona bunu belli etmenin tek yolu ise, nötr davranmaktır. Yani, ona ne nefret eder gibi, ne de ters davranmalısın. Son derece doğal olmaya başarabilirsen, mümkün mertebe onunla konuşmamaya, ilgilenmemeye çaba gösterirsen, o bunu anlayacaktır. Aşırı bir davranışa hiç gerek yok... Ama baktın ki bu tavrını anlamıyor, ailene ya da onun çevresindekilere söyleyebileceğini hatırlatırsın. Allah korusun çok da üstüne gitme, şimdi erkekler bakıyorsun, ilgisine cevap vermeyen genç kızları çekip vurmaya bile kalkışıyorlar. En iyisi ilgisizliğinle onu zaman içinde kendinden uzaklaştırabilmen.

Böyle bir babadan nasıl kurtulabiliriz

Sevgili ablacığım, benim durumum içler acısı.... Artık dayanacak gücüm kalmadığı için son çare olarak size yazıyorum. Bizim babamız alkolik ve kumar düşkünü. Kadınlarla gezmeye, kumar oynayıp içki içmeye başladı. Ben ve ablam çalışıyoruz. İkimiz de canımızı dişimize takıp eve para getiriyoruz. Ablam da benden iki yaş büyük. Ben l8 yaşındayım. Ve babamız bizim tüm kazancımızı elimizden alıyor , ne annemi ne de diğer kardeşimizi düşünmeden kumara içkiye yatırıyor. Kardeşim henüz çok küçük, annemle onun için endişe ediyoruz. Yoksa çoktan evi terk edeceğim. Sizce arkamı dönmeden her şeyi bırakıp gitmeli miyim? Yoksa, kalıp, evimizi, ailemizi yıkan, paramızı kumara ve kadınlara yatıran, benim ve ablamın kazancıyla bile içki içen, kumar oynayan bu adama katlanmalı mıyım? Onu kime şikayet edeyim. Biliyorum polis bu tür aile içi işlere karışmaz. Ama böyle giderse hissediyorum ki biraz daha onunla aynı çatı altında kalırsam ya kendimi ya da onu öldüreceğim. Evde hiç huzurumuz yok, annem sürekli gözyaşı döküyor. Bu kadar didinip duruyorum, sonunda kazancım elimden alındığı için evde yiyecek bir lokma ekmek bulamadığımız anlar oluyor. Ne olur bana bir akıl verin. Böyle bir babadan nasıl kurtulabiliriz?
RUMUZ: OLMAZ OLSUN

Kızım, ne ölümü ne de öldürmeyi düşünmemelisin. Allahın verdiği canı yine Allah alır. Babanın bu korkunç tutkularından kurtulması için onu razı edip, alkol tedavisi görmesi için onu bir Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki Amatem’e ( Alkol bağımlıları Merkezi) göndermelisiniz. Sen de aklı başında bir genç hanım gibi evde annene ve ablana, kardeşine destek olmayı sürdüreceksin. Dediğin gibi baban eğer içip ne yaptığını bilemeyecek hale geliyorsa, annen için endişe etmekte haklısın. Bence ablanla, annenle birlikte bir karar almalısınız. Artık bu sizin alın terinizi kumarda, içkide ve kadın peşinde harcayan babana para vermemelisiniz. Bunun için direnmelisiniz. Sizi dövmeye kalkarsa işte o zaman onu şikayet edebilirsiniz. Eğer bir aile büyüğünüz varsa ondan yardım isteyebilirsiniz. Ne ablan ne de sen artık çocuk sayılırsınız. Onu karşınıza alıp, açık açık konuşabilir, bu duruma daha fazla katlanamayacağını anlatırsınız. Onun mutlaka bir psikiyatra ihtiyacı var. Bir süre tedavi görmesi gerekebilir. Belki onun da sizin de hayatınız kurtulur.

Alkol ve kumar hemen hemen aynı türden, kişide bağımlılık yapan, kişinin gerçek sorunlarını bir süre için unutmasını sağlayan, zararlı alışkanlıklardır. Bence babanın ciddi bir ruhsal sorunu var. Böyle ölmekten, öldürmekten söz edeceğine, sonuçta bu adamın baban olduğunu, belki de yardıma ihtiyacı olduğunu da bir düşünün. Baktınız her şeye rağmen sizi dinlemiyor , o zaman daha fazla sabretmeyip, anneni ve kardeşini de alıp, hep birlikte bu evden ayrılırsınız. Nasıl olsa ablanın ve senin kazancınla iyi kötü geçinirsiniz. Üstelik kendi paranız elinizde kalır, evinizde de huzur olur.
Yazarın Tüm Yazıları