Eşlerde hiç kusur yok mu hep ikinci kadınları suçluyorlar

Sevgili Güzin Abla, aldatılan ya da terk edilen eşlerin sürekli olarak kocalarının hayatına girmiş ikinci kadınları suçladıklarına şahit oluyorum.

Haberin Devamı

Kadınlar ne eşlerini, ne de kendilerini suçluyorlar. Olayda günah keçisi olarak kabul edilen, tek sorumlu erkeğin hayatına giren ikinci kadın oluyor.
Ben ne ihanete uğradım, ne terk edildim. Hem evli hem de bir işkadınıyım. Evliliğimde de bir sorun yaşamıyorum.
Ancak bu konu ile ilgili söylemek istediğim; kadınlar şunu asla unutmamalılar ki onlara ömür boyu sadakat yemini eden kendi eşleridir, hiç tanımadıkları o kadın değil... Ama bu yemini bozanın kendi eşleri olduğunu kabul etmek, kadınların pek fazla işlerine gelmiyor.
Çünkü bunu kabul etmek yeniden aldatılabileceğini de kabul etmektir. Böyle düşündükleri için eşlerinin aldatmasının suçunu hep ikinci kadınların üzerine atmak isterler, hiçbir zaman takkelerini önlerine alıp düşünmezler “Ben neden aldatıldım acaba?” diye.
Bu arada, bu işi hastalık derecesine ulaştıran erkekler de var. Onları istisna olarak görüyorum. Ancak size gelen maillerin hiçbirinde de kadının “aslında ben de hatalıydım” dediğine denk gelmedim. Aynı şey televizyona çıkanlar için de söz konusu; onlar hep mükemmel anne, mükemmel ev kadını, hatta bazen de mükemmel bir işkadını... Ve genelde kadınlar hep eşlerinden ilgi beklerken, hiç eşlerinin de ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyduğunu düşünmezler.
Evleri ve çocuklarıyla son derecede ilgili olan bu kadınlar, çoğu zaman eşlerinin de bazı ihtiyaçları olduğunu göz ardı ederler. Sonra aldatıldıklarını öğrendiklerinde dünyaları başlarına yıkılır. Hanımlar, sürekli erkekleri düzeltmeye çalışacaklarına, biraz da kendilerini eleştirsinler.
Rumuz: Bir uyarı

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bu konuda fazla genelleme yaptığınızı görüyorum. Evet bazen hanımlar, gerçekten eşlerini kendi elleriyle başka kadınların kucaklarına yolluyorlar. İlgisiz, bakımsız, neşesiz bir kadın olarak itici davranabiliyorlar. Burada erkeği de suçluyorum ben.
Eşinden memnun değilse, oyuncağı bozulan bir çocuk gibi, hemen bir başka yeni oyuncağa atılmaktansa, pek ala konuşarak, biraz yumuşaklıkla, biraz huyuna giderek evdeki eşlerini de rahatlatabilirler.
Ama bu sorunlu durumdayken, her nasılsa erkeğin mutsuz olduğunun bilincine varan o başka kadın, hemen olayın ortasına atlayıveriyor. Erkeğin hiçbir sorumluluğunu taşımadan, sadece keyif almak ve keyif vermek üzere, pür neşe, bakımlı ve anlayışlı bir rolde oyuna dalıveriyor. Bunu da bir düşünün lütfen.

Yazarın Tüm Yazıları