Emir geldi bitirdi

A Milli Takım çok zorlandığı maçta Beyaz Rusya’yı, Emir Preldziç’in bitime 1.5 saniye kala attığı üçlükle devirdi.

Haberin Devamı

2013 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’ndaki ilk maçına çıkan A Milli Takımımız, Beyaz Rusya’yı zor da olsa geçti: 77-74. Millilerin yakın geleceğiyle oynadığı ‘kumarın’ ilk partisinde Demirel’i, ‘verilmiş sadakası’ Emir kurtardı. Elemelerde İtalya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya ve Portekiz ile oynayacağız. Grubun ilk ikisi vizeyi alacak. Olmadı, en iyi dört üçüncüden biri olabileceğimize güvendiğinden olsa gerek; Ödül avcıları ‘esas oğlanlar’ sözüm ona affetti (!). Kulaklarına ‘uzayın’ diye fısıldadı aslında...

Elimiz kolumuz bağlı

Milli Takım, olimpiyata katiyen katılamıyor. Yıllardır Avrupa’nın ilk sekizine giremiyor. Kafası önünde olması gereken Demirel, vize arayışında risk falan almamalıydı. Son altı yılın başarısızlık gurusu Bogdan Tanyevic koçluğunda, sahada oyuncular yeni, fakat bildik dağınık yayılım vardı. Rotasyon rüzgarında top kayıpları girdap oldu. Garanti skoreri olmayan takımımıza karşı gömülen yaşlı, beş kişiyle oynayan rakip, alan savunmasıyla elimizi kolumuzu bağladı.
36-36’lık skorla eşit geçilen ilk yarıda ‘bin yaşındaki’ Kudrautsau’dan tam 13 (21 toplam) sayı yedik. Üçüncü periyotta biz, dördüncü çeyrekte de onlar, basit hatalardan kaynaklanan fark serileri yakaladılar. Ender, Semih ve tabii ki Emir’in gayreti ve ‘arefe günü şansıyla’ kıldan sıyırdık. Her akşam bu kadar şanslı olmayabiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları