El ve ayaklarınıza iyi bakın

Kendinizi yorgun ve rahatsız hissediyorsanız, parmak basıncıyla enerji noktalarınızı aktive edin. Bu yolla kısa sürede söz konusu olumsuzlukların yok olduğunu görebilirsiniz.

* Daha fazla enerji için: Kan dolaşımını harekete geçiren noktalar, orta ve serçe parmakların tırnak bölümündeki iç kıvrımlarıdır. Gün içinde aklınıza geldikçe 1-2 dakika bu noktalara parmaklarınızla baskı uygulayabilirsiniz. Ardından baş ve işaret parmağınızla, orta parmağınızın iki kenarını parmak diplerinden aşağı ve yukarı yönde ovabilirsiniz.
* Gevşemek için: Öyle günler vardır ki, kendinizi dayak yemiş gibi hissedersiniz. Vücudunuzun her yanında nedensiz ağrılar başgösterir. Özellikle de regl dönemi sırasında bu şikayetler daha yoğundur.
Bu durumda, yeniden ayağa kalkmak için yapacağınız basit bir hareket var: 1-2 dakika boyunca kuvvetli bir şekilde ayak başparmağınızın alt kısmındaki enerji noktasını bastırın. Gün içinde mümkün olan saatlerde bunu tekrarlayabilirsiniz. Ayağın alt tarafında parmak bitimininin altında da başka bir enerji noktası bulunuyor. Bu noktaya 1-2 dakika boyunca bastırarak da vücudunuzu rahatlatmanız mümkün.

EDİTÖRDEN...

Şirin, neşeli ve eğlenceli
Mecara düşkünü çizgi film karakteri Snoopy’nin kokusu şimdi tüm dünyayı dolaşıyor! Snoopy, yeni yerler keşfediyor, bulunduğu ülkenin geleneklerine uygun şekilde kılıktan kılığa giriyor ve güzel kokuyor. Bu parfüm, yeni ambalajı, çiçeksi meyveli kokusuyla gençlere ve genç hissedenlere hitap ediyor.

Saç şekillendirme trendi
Ünlülerin saç tasarımcısı Lee Stafford’un kendi adını taşıyan saç bakım serisinde sıra dışı stilinin izleri açıkça görülüyor. Sımsıcak pembe bir ambalaj, renkli barkodlar ve meşhur Stafford köpeği... Ürünlerin her biri Lee tarafından denendi, test edildi. Ta ki Lee gerçekten şişenin üzerinde yazan her şeyin doğruluğundan emin oluncaya kadar... Saç düzleştirici “Poker Straight” de bu serideki ürünlerden biri; mutlaka denemelisiniz.

Gözlere özel bakım
La Colline’in göz bakım ürünü “Eye Lift Essence”, göz çevresini nemlendiriyor, sıkılaştırıyor ve ışıltı veriyor; pürüzsüz ve renk farklılıkları dengelenmiş bir cilt sağlıyor. ıçeriğindeki ebegümeci cildi yatıştırıyor. Ürün, sıvı ve ipeksi kıvamıyla göz çevresine anında nüfuz ederek ferahlık da veriyor bu arada...

İkinci ten; fondöten

Yeni geliştirilen fondötenler ciltlere ışıltılarıyla tazelik kazandırıyor. Gençleştiriyor. ışte bu sihirli formüllerin hünerleri...

* Malum, genç cilt zaten doğal bir ışıltıya sahiptir. Çünkü cilt yüzeyine yansıyan ışık dengeli bir şekilde dağılır. Ama yaş ilerledikçe pigment lekeleri ve kızarıklıklar gibi cilt sorunları yüzünden bu ışıltı kaybolur. Söz konusu sorunu ortadan kaldırmanın en pratik yolu da fondötenlerdir. Özetle; fondöten sizi gençleştirebilir!
* En son teknolojilerle üretilen fondötenler, pigmentleri akıcı bir ışık esansıyla birleştirir. Böylelikle ürünler cilt yüzeyinde bir nevi mikro ayna görevi görür. Sonuç; ışıl ışıl bir ten...
* Cilt parlaklık veren krem ya da pudra gibi başka bir ürüne ihtiyaç duymadan, optik olarak anında pürüzsüz, doğal ve taze bir görünüm kazanır.

Mucize bitki: Ihlamur çiçeği

Soğuk algınlığı denince ilk aklımıza gelen bitkilerden olan ıhlamur çiçekleri, gerçek bir şifa kaynağı...

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, birkaç yıl önce gerçekleştirdiği bilimsel bir araştırmanın, ıhlamur çiçeklerinin “iltihap giderici” etkisi olduğunu ortaya çıkardığını söylüyor. Ayrıca ıhlamur içerisindeki bileşenlerden bazıları (flavonoit) iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, bazı bileşenlerin (müsilaj) de boğazda tahrişi önlediğini ve bu suretle soğuk algınlığı şikayetlerinin hafifletilmesinde tedaviye yardımcı olduğunu açıkladı.

Saçınıza sadece toka takın!

Saç aksesuvarları, altın çağını yaşıyor. Tasarımcılar defilelerinde sıkça kullandıkları tokalarla, sade bir saç aksesuvarının nasıl olup da stil objesine dönüşebildiğini gösteriyor.

Rengarenk tokalar, 2011 ilkbahar-yaz defilerinde saç tasarımcılarının en sevdiği aksesuvar oldu. Hemen ardından Hollywood’un ünlü isimlerinin saçlarını süslemeye başladı. Hatta Eva Mendes, klasik tokanın yeni versiyonuyla görenleri şaşırttı.
Peki, önümüzdeki yaz tokaları nasıl kullanacağız dersiniz? ışte ipuçları...
1- Saçlarınızı yuvarlak fırça yardımıyla kurutun. ışlem sırasında saçlarınızın kulak hizasından itibaren içeriye doğru volümlü olmasına dikkat edin.
2- Saçınızı yandan ayırın ve sol taraftaki saçlarınızı geriye doğru tarayın. Bu sırada başınızı arkaya doğru atın ve avucunuza aldığınız bir miktar saç köpüğünü saç diplerinizden başınızın arkasına kadar sürün.
3- Sol kulağınızın arkasındaki el genişliğinde saç tutamını tokayla sabitleyin.

Elizabeth Arden
Güzelliğin 100. yılı


Kozmetik dünyasının en saygı duyulan isimlerden Elizabeth Arden, 100. yılını kutluyor.

Elizabeth Arden, Tekin Acar Cosmetics mağazalarında kasım ayı boyunca 100. yıl kutlamalarına devam ediyor. Marka, müşterilerini mağazalara davet ederek cilt bakım konsültasyonu, kişisel yaşam tarzına uygun makyaj uygulamaları ve parfüm konsültasyonları gerçekleştirecek. Ayrıca müşterilerine ücretsiz olarak “vintage” ambalajında 100. yıla özel Elizabeth Arden dudak bakım ürünü “8 Hour Lip Protectant Balm” hediye edilecek. Bu arada sadık müşterileri 100. yıl hatırası olarak bir de porselen mumluk bekliyor.

GEÇEN HAFTANIN KAZANANLARI
T. Hilfiger kazananlar
1- Sevgi Erdem
2- Perihan Erkin
3- Nilgün Çetin
4- Gülşen Uysal
5- Volkan Çetin
6- Benay Yavuz
7- İsmail Baş
8- Bayram Yurtcu
9- Sermin Özkeleş Çağlayan
10- Engin Yaman
Yazarın Tüm Yazıları