Demir Kafes’in akıbeti

Büyükşehir Belediyesi’nin noktasal proje bazında en zayıf karnı kuşkusuz Eskişehir Yolu’ndaki yarım kalan Söğütözü Kültür ve Kongre merkezi. Nam-ı değer Demir Kafes...

Haberin Devamı

Hem ticareten hem siyaseten Başkan Melih Gökçek’i ciddi manada zora soktu.
Taraflı tarafsız ‘keşke hiç başlanmasaydı’ dediği bu projeyle ilgili son dönemde makul adımlar atıldı ve ihalesi yapıldı.
Her ne kadar muhalefete göre adımlar ‘makul’ olmasa da pek çok kentlilinin orada durmasına tahammül edemediği demir yığınının kalkması için bir umut olmuştu bu ihale.
İhalenin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen gözle görülür adımlar atılamadı.
Ve pek çok kentlide yine aynı duygu oluştu.
“Demir Kafes herhalde hiç bir zaman kalkmayacaktı.”
Neyse ki duyumlarıma göre Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek firmadan bir an önce demir yığınının kaldırılmasını istemiş.
Firma projeyi hazırladıktan sonra kaldırmak istese de, neyse ki Gökçek yanaşmamış.
Haydi hayırlısı...

Haberin Devamı


Oto galerilere dönmesin

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel kentin tartışmasız en önemli girişi Esenboğa Havalimanı çevresinde kötü koku yayan işletme ve çiftliklerle ilgili açıklamaları önemli.
Yüksel görevlerini savsaklayan tüm ilgililerle ilgili işlem yapacağını net bir ifadeyle ortaya koyuyor. Vali Yüksel’e hak vermemek elde değil.
Bir düşünün, devlet başkanlarından dünyanın dev şirketlerinin patronlarına kadar Ankara’ya gelen yabancı misafirlerin ilk intibasının oluştuğu Esenboğa’da hayvan pisliklerinin kokusuyla karşıladığımız konuğa Türkiye’yi nasıl anlatabiliriz?
Ya da ne kadar inandırıcı olabilir?
Diğer taraftan Yüksel’in ‘işlem yaparım’ sözü aklıma birden kent içindeki oto galerilerini getirdi.
Üç yıl mı oldu beş yıl mı pek çoğumuz unuttuk ama bir zamanlar oto galerilerin şehir dışına taşıması konusunda da ilgililere ‘işlem yaparım’ denmişti.
Durum ortada...

Yazarın Tüm Yazıları