Çırağan meze yarışması

Bir yemek yazarı olarak yemek yarışmalarını, festivalleri ve mutfak kültürünü ortaya çıkaran etkinlikleri çok seviyor, elimden geldiğince desteklemeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

Bunlardan bir yenisini de gönderilen basın bülteniyle haber aldım ve sizlere de duyurmak istedim. Çünkü bence yine çok hoş ve yeni tarifler çıkacak ortaya.
Üstüne üstlük yarışmayı kazanan tarifler, sahiplerinin isimleriyle birlikte Palace Kempinski İstanbul bünyesinde hizmet verecek olan Laledan Restoran’ın mönüsünde yer alacak.
Çırağan Amatör Meze Yarışması’na katılacak olanların bir adet soğuk meze tarifiyle 10 Ekim-10 Kasım günleri arasında www.ciraganyemekyarismasi.com adresine başvurmaları yeterli.
Yarışma profesyonel olarak aşçılık yapmayan herkese açık. Finalde yarışmaya layık görülen 100 tarif, 18 Kasım Cuma günü internet sitesinden açıklanacak. Finale kalanlar ise aralık ayının ilk haftası jüri önüne çıkacak.
Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü, Başaşçı Olivier Chaleil ve gurmelerden oluşan jüri, ilk üçü belirleyecek. Yazının başında da belirttiğim gibi, ilk üçe giren mezeler yıl boyu Laledan Restoran’ın mönüsünde sahiplerinin ismiyle yer alacak. Kazananları ayrıca çok hoş başka hediyeler de bekliyor olacak.
Yeni bir yarışma, yeni bir heyecan demektir. “Mezelerimle iddialıyım” diyorsanız, haydi siz de katılın bu yarışmaya.

Haberin Devamı

DONDURMA KIZARTMASI

Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Üzerine unu ekleyip tuzu atın. Malzemeleri çatal yardımıyla koyu kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Sıvıyağı derin bir teflon tavada kızdırın. Dondurmayı buzluktan çıkarıp hiç beklemeden hazırladığınız bulamaca aktarın. Dondurma toplarını bu karışıma iyice bulayıp alın.
Dondurma toplarını kızgın yağda, tavayı sallayarak kızartın. (Topları çevirirken patlamaması için özen gösterin.) Toplar nar gibi kızarınca tavadan çıkarıp içindeki dondurmalar erimeden servise sunun.

Malzeme listesi

- 6 top vanilyalı dondurma
Hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su
bardağı un
- 1 çay
kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvıyağ

Yazarın Tüm Yazıları