Çayyolu’nda ilk toplantı

YENİMAHALLE Belediyesi tarafından hizmete açılan Çayyolu Semt Birimi faaliyete geçti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye ek hizmet binasında müdürleriyle ilk toplantısını yaptı, işlemlerini yaptırmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Haberin Devamı

Haftanın bir günü Çayyolu’ndaki binada çalışacağını söyleyen Başkan Yaşar, kapasitesi artırılan ve belediyenin birçok biriminin bulunacağı bina sayesinde vatandaşların Yenimahalle’ye kadar gitmelerine gerek kalmadığını ifade etti.
Çayyolu sakinleri rahatladı
Çayyolu’nda oturan vatandaşların daha önceden belediye işlemleri için iki vasıta değiştirerek Yenimahalle’ye gelmek zorunda kaldığının altını çizen Yaşar, “Ek hizmet binamızda belediye hizmetlerinin birçoğu gerçekleştirilecek. Hesap işlerinden, nikah işlemlerine, küşat işlemlerinden sağlık, imar ve harita işlemlerine kadar her türlü işlemler burada yapılabilecek. Bu bina ile Çayyolu sakinleri rahatlayacak, hizmet binamız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Artık bu çirkefe son verilsin

Haberin Devamı

TBMM’nin kuruluş günlerinde yansıdı basınımıza 7 kız çocuğumuzun 2 yıl süren cinsel terör olayları. Sonra 2 ve 3 yaşındaki masum bebeklere 8 ergenlik aşamasındaki gencin akılara durgunluk veren tecavüzleri.
Vahim olan tüm Siirt il halkının genelinin bildiği bu tecavüzlerden Devlet temsilcilerinin habersiz ve duyarsız olmalarıdır. Bence üzerinde önemle durulması gereken konulardan biridir.
Medyanın bu kez yaptığı iş takdire değerdir. Üzerinden zaman geçse de olmuş bitmiş dememiş yapılan çirkefliği ülkeye duyurmuştur.
Peki neden oluyor bu olaylar diye hiç düşündünüz mü? Son günlerde kadınlarımıza yönelik şiddetin, tecavüzlerin artması neden? Sorunun cevabını sizleri yormadan biz verelim.
Ülkede eğitimsizliğin artması birinci suç.
Ekonomik göstergelerin dibe vurması, işsizlik, istihdamın önünün kapanması.
İnsanların kültürel yoksunluk içinde cahiliye döneminin din sarmalından medet ummaları. Haremlik selamlık içinde yetiştirilen cemaat evleri çocukları ve bu emir komuta içindeki toplumsal cinsiyet eşitliğinden uzak kadın ve erkekler.
AYIPLAR VE YASAKLAR
Devlet memuru olarak ilk sorumlu oldukları halkın geleceğinden ve güvenliğinden uzak görev yapan siyasi iktidarlara itaat eden bürokratlar.
Ülkenin gerçek gündeminden uzak yürütülen siyaset.
İşte suç ve suçlular.
Hadi suçluları mahkemeye gönderdik ceza almaları sürecini beklemeye başladık Peki o tecavüze uğramış kız çocuklarımızın, şiddet mağduru kadinlarımızın ruhlarında esen fırtınaları nasıl dindireceğiz. Sosyal Kurumlar bu yaralara merhem olacak mı?
Bu insanlar işlemediği bir suçun bedelini yaşamının her anında ödeyecekler.
Sayın Başbakan;
Tüm bu sorunları giderebilme adına çok basit bir çözüm öneriyoruz size;
İlköğretim okullarına ders olarak toplumsal cinsiyet eşitliği dersi koyulmasını sağlayalım.
Sosyal Hizmet Çocuk esirgeme Kurumlarının yönetiminde STK olarak el birliği ile şeffaflık getirecek tedbirleri hayata geçirelim.
Tüm insanlara şiddet ve taciz olaylarında şantaja boyun eğmemeleri konusunda
eğitim çalışmalarında her anlamda tam destek bizden.
Bu çirkef olayları bir daha hiçbir çocuğumuz yaşamasın.
Canan GÜLLÜ-Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı

Haberin Devamı

Kızılcahamam’ın ürünleri Almanya’da

ALMANYA’nın eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun’dan: “Almanya’nın Girne ile Ekonomik ve Sosyal İşbirliği Anlaşması olan kenti Weilburg’ta Belediye Başkanı Hans Peter Schick ve SPD’li politikacı Mustafa Yüce’nin çalışması sonucu kurulan 400 m2’lik bir alana yayılan Euroshop/Avrupa mağazası açıldı. Weilburg’un kardeş kentlerinden ürünlerin sunulduğu bu mağazada Kızılcahamlı kadınların özel olarak hazırladığı el işleri ve Kızılcahamlı esnafların diğer ürünleri, İtalya’dan şarap, pastırma ve peynir, Fransa’dan, Slovakya’dan, Hollanda’dan çeşitli ürünler satılıyor. Yakında Sarıyer ve Girne’den de ürünler sunulacak.
Ancak olayın en güzel yanı mağazanın ön cephesinde tüm kardeş ve işbirliği anlaşması olan kentlerin isimlerinin yazılı olduğu vitrin.
Sürprizleri bekleyin; özellikle de Kızılhamamlıların.

Haberin Devamı

Et ithaline yeşil ışık

HAYVANCILIĞI bitirirseniz et ithaline yeşil ışık yakarsınız. Hayvancılığı teşvik edecek projeler, destekler, üretici için ucuz yada karşılıksız krediler; yani et üretimini teşvik yerine işin kolayına kaçıp ithalata yönelmek, hayvancılığı iyice yok eder. Üretici biter, sektör biter. İthalat, rekabet edecek iç dinamik varsa, teşvik ve fiyat dengesi enstrümanı olur. Yada ne hayvancılık kalır ne üretici, kendi kuyunuzu kazarsınız..     ? Çetin TOROS

Biliyor musunuz

TÜRKİYE’nin 2. Mobil Devlet Konferansının 6-7 Mayıs 2010 tarihlerinde Ankara Hilton Oteli’nde gerçekleşeceğini... ‘GİRİŞİMCİ Sosyal Demokratlar Derneği’ adında Ankara’da yeni bir Sivil Toplum Örgütünün kurulduğunu (Yunus BÜLBÜL-0312-385 07 42)...

 

Yazarın Tüm Yazıları