Bu yıl MTV'ye kim gidecek

Bu yıl 5 Kasım’da Berlin’de gerçekleşecek MTV Avrupa Müzik Ödülleri için geri sayım da; Türkiye’yi “Best European Act” kategorisinde kimin temsil edeceğini belirleyecek oylama da başladı.

Haberin Devamı

Bu yılki adaylar Atiye, Bedük, Kenan Doğulu, Manga ve Nil Karaibrahimgil. Siz de oy vermek isterseniz www.mtvema.com’a girip verebilirsiniz. Ben verdim, düşündüm taşındım Bedük’te karar kıldım. Emre Aydın’ın başarısından sonra Türkiye’de çok iyi dans albümleri yapıldığını da görsünler istedim galiba. Yoksa Atiye ya da Manga’nın seçilmesinden yana da bir sıkıntım yok. Gönlüm geçen yıl Hadise’den olaylı biçimde ayrılan ve haksızlığa uğradığını düşündüğüm menajer Süheyl Atay’la anlaşan Atiye’nin Eurovision’a gitmesinden yana. Kenan ve Nil’inse sound olarak o platform için doğru olmadıklarını düşünüyorum. Bu arada bizim kategoride David Guetta, Röyksopp, Infected Mushroom gibi tanınmış isimler de adaylar arasında.

AKLIMA TAKILANLAR

* Zerrin Özer, “Sen Türkülerini Söyle” adlı yarışmada jüri üyeliği yaparken tanıdığı ve çok etkilendiğini söylediği Seydi’ye maxi single yapmış. Albümün prodüktörlüğünü üstlenen Özer “Bu albüm aşkla yapıldı” diye manidar bir açıklama da yapmış. Aşkın her türlüsü yaratıcılığı besler, motivasyonu artırır belki ama bu filmi daha önce görmedik mi? Müzik sektörü büyük bir açmaz içindeyken paldır küldür prodüktörlüğe soyunmanın, içinden aşk geçen reklam kokulu açıklamalar yapmanın kime ne faydası olacak beraberce göreceğiz.
* Irak, savaşın acısıyla baş etmeye çalışırken, o coğrafyanın çok önemli sanatçılarından Ilham Al Madfai’nin yeni albümü “Dishdasha” ülkemizde de raflara çıktı. Arap müziğinin zenginliğine kıvamı bozmadan caz ve soul öğeler katan Madfai’yi daha önce dinlemediyseniz mutlaka deneyin. Sevmekte zorlanmayacaksınız.
* İstanbul’un en önemli performans mekanlarından Babylon 10. yılını kutlarken bir dizi önemli yenilik yaptı. Bunlardan ilki Babylon’un 10 yılını zengin bir görsellikle anlatan Babylon kitabı. İkincisi 3 ayda bir yayınlanacak bir müzik dergisi. Üçüncüsü ise yenilenen web alanı. Kendi içinde TV ve radyo yayını yapacak babylon.com.tr’de, kaçırdığınız Babylon performanslarını da izleyebileceksiniz. Babylon dünya standartlarında bir mekan, bu tip marka faaliyetleri için geç bile kaldı.
* Düzce Belediyesi ve Valiliği’nin desteğiyle bir oratoryo ortaya çıkarmış Pi Alternatif Sanat Atölyesi. Deprem Oratoryosu’nun temel amacı büyük depremin onuncu yılında, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde farkındalığı artırmak. Bugüne kadar kısıtlı olanaklarla Düzce ve Adapazarı’nda iki gösteri yapan atölyenin hem izleyici hem de sponsor desteğine ihtiyacı var. Önümüzdeki salı saat 18.00’de İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 12 Kasım’ın yıldönümünde ise Düzce’de olacaklar.
* Zeki Müren’in ölüm yıldönümü yaklaşırken ODEON Müzik güzel bir sürpriz yaptı. “Lunapark Konseri” adını taşıyan bu özel albümün en önemli özelliği daha önce yayınlanmamış gazino kayıtlarından oluşuyor olması. Şarkı aralarında Zeki Müren’in güzel Türkçesiyle yaptığı yorumlar da bir diğer ilginç yanı albümün.

Yazarın Tüm Yazıları