Bir ayda kilolarınızdan kurtulun

Anti-aging uzmanları, kilo vermek için düzenli yürüyüşlerin ideal olduğu konusunda hemfikir. Bu sayede yalnızca dört haftalık bir planlamayla fazlalıklarınızdan kurtulmanız mümkün.

Maratoncular, aerobik tutkunları ve diğer yüksek etkili egzersiz bağımlıları fazla sporla vücutlarına iyilik yaptıklarını düşünüyorlar. Ama Amerikalı dermatolog Dr. Nicholas Lowe’un da aralarında bulunduğu bir grup anti-aging uzmanına göre aşırı egzersiz yaşlanma sebebi. Vücudu kolajen ve yağ depolarını kırması için cesaretlendiriyor ama cildin yıpranmasına yol açıyor. Öte yandan doğru ve düzenli bir şekilde yapılan egzersiz, vücut ve cilt için en doğru şey. Lowe ve ekibi öncelikle düzenli yürüyüş tavsiye ediyor. Yürümek, vücuttaki depolanmış yağlardan yavaşça kurtulmanın yanı sıra kas oluşumuna ve kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı oluyor. Tüm bunlar cildin uzun dönemdeki sağlığı için son derece önemli. Yürümek sadece yağı yakmakla, kan basıncını düşürmekle ve kolestrolü kesmekle kalmıyor aynı zamanda beyin ve kemiklerin yaşlanmasını da engelliyor. Bir egzersiz olarak yürüyüş, kemik yoğunluğunu artırırken kemiklerin erimesini önlüyor. Şimdi tek ihtiyacınız olan biraz zaman, bir çift yürüyüş ayakkabısı ve kesinlikle motivasyon.

YÜRÜYÜŞÜNÜZÜ GÜÇLENDİRİN

Gezintiye değil, yağlarınızı yakmak için gerçek adımlara ihtiyacınız var.

1- Adımlarınız uzun olsun

Çabuk adımlar atarak hızlı yürüyün, doğal olmayan uzun adımlar duruşunuzu olumsuz etkileyebilir. Adımlarınızın uzunluğu, bacak boyunuza ve kalçanızın esnekliğine bağlıdır. Hareketleriniz akıcı olmalı.

2- Duruşunuzu mükemmelleştirin

Karın kaslarınızın çalışmasını öğrenmek için yürüyüş şart. Bu kaslar size hareket için düz bir zemin hazırlar, yürüyüşünüzü daha verimli hale getirir. Güçlü karın kasları ayrıca sizi daha uzun ve ince gösterirken sırtınızı dik tutmaya yardımcı olur. Karın kaslarınızı çalıştırmak için aşağıdaki egzersizleri deneyin:

a- Dik durun, ayaklarınız kalça genişliğinde açık ve karın kaslarınız da gergin olmasın.

b- Göğüs kafesinizin altıyla kalçanız arasındaki kaslara odaklanın. Onların, sıkılaştırıldığında kalçanızın ileri-geri hareket etmesini engelleyen bir korse olduğunu düşünün.

c- Korsenizi sıkmak için göbeğinizi içe doğru çekin ve alt kalça kaslarınızı yukarı doğru çekin.

d- Bu pozisyonu yürüyüşünüz boyunca korumaya çalışın. Başta garip gelebilir ama alıştıktan sonra mesela bir hafta sonra gayet doğal hissetmeye başlayacaksınız.

3- Rotanıza eğim katın

Yürüyüş rotanıza ufak bir eğim katmak, çalışma yoğunluğunuzda gerçek bir farklılık yaratacaktır.

Dört haftada fit olun

Pazartesi: Tatil/ Tatil/ Tatil/ Tatil

Salı: 30 dk. yürüyüş (orta)/ 35 dk. yürüyüş (orta)/ 35 dk. yürüyüş (orta)/ 40 dk. yürüyüş (orta)

Çarşamba: 20 dk. yürüyüş (hızlı)/ 35 dk. yürüyüş (orta)/ 40 dk. yürüyüş (orta)/ 45 dk. yürüyüş (orta)

Perşembe: 30 dk. yürüyüş (orta)/ 30 dk. yürüyüş (orta)/ 35 dk. yürüyüş (orta)/ 25 (en hızlı)

Cuma: 20 dk. yürüyüş (orta)/ 25 dk. yürüyüş (hızlı)/ 30 dk. yürüyüş (hızlı)/ 35 dk. yürüyüş (hızlı)

Cumartesi: 15 dk. yürüyüş (en hızlı)/ 35 dk. yürüyüş (orta)/ 40 dk. yürüyüş (orta)/ 45 dk. yürüyüş (orta)

Pazar: 45 dk. yürüyüş (orta)/ 45 dk. yürüyüş (orta)/ 50 dk. yürüyüş (orta)/ 55 dk. yürüyüş (orta)

(Bu 4 haftalık bir çizelgedir)

Orta yürüyüş: Bu hız, hafif zorlamalı, sanki bir amaçla yürüyorsunuz, sadece gezmek için değil.

Hızlı yürüyüş: Bu hız, sanki kendinizi biraz zorluyormuş gibi hissettirmeli ve güvenli alanınızın dışına sizi çıkarmaya başlamalı.

En hızlı yürüyüş: Yürüyebildiğiniz kadar hızlı yürüdüğünüz hızdır. Ancak duruşunuzu ve tekniğinizi koruduğunuza emin olun.


YENİ YIL ARZULARI

Kimse mükemmel değildir. Peki, ne yapmalı? Kusursuz bir görünüm için en kolay yol kendinizi makyaj çantanızdaki mucize ürünlerin büyüsüne bırakmak. Ve inanılmaz sonuçlara şimdiden hazır olmak...

nsan bazen doğanın kendisine sunmadığı birşeylerin arzusu içinde olur. Mesela uzun kirpiklere sahip olmak ister, modeli hiç bozulmayan uzun ve dogun saçlar hayal eder. Güçlü, bakımlı tırnakları olsa fena mı olur? Ya da hiç yaşlanmadan hep 20 yaşındaki bir cildi olsa... Ama hayat bazen acımasız olabiliyor, üstelik onu stresli bir ruh haliyle yaşıyorsanız. Neyse ki, kozmetik endüstrisi hayat kadar acımasız değil. Bize küçük hilelerle aynalara olduğumuzdan daha genç ve daha güzel bakmamız konusunda yardımcı oluyor.

UZUN VE DOLGUN SAÇLAR

Uzun saçlardan ayrılmanın ilk adımı onları kısacık kestirmektir. Ama uzun ve dolgun saçlara sahip olmak arzusu hiçbir zaman tam olarak gerçekleşmez. Bu tür durumlarda size önerimiz istediğiniz zaman takıp çıkarabileceğiniz çıtçıtlı saçlar. Dolgun dudaklar da birçokları için seksapel, çekicilik ve dikkat çekicilikle eşdeğer. Vücudun başka hiçbir bölgesi dudaklar kadar ilgi çekici değildir. Ama maalesef herkes güzel dudaklarla doğmuyor. Bunun için doğrudan bir estetik cerraha gitmek niyetinde değilseniz, o zaman size başka önerimiz olacak. İsteğiniz dışında büyük ya da kontürü yanlış çizilmiş dudaklar yerine, arzu ettiğiniz biçimde dudaklara sahip olabilirsiniz. Dudak dolgunlaştırıcı rujlar etkisini anında gösteriyor ve risksiz bir şekilde dudaklara dolgunluk kazandırıyor.

Bu yiyecekler yaşlandırmıyor

Her biri sizi formda tutan ve yaşlanma emareleriyle savaşan yiyecekler... İşte onları yemek için diğer nedenler...

GREYFURT: Güçlü anti-oksidanlara sahiptir ve yaşlanmayla ilgili hastalıkların çözümünü kolaylaştırır. Ayrıca düşük kalorili bir yiyecektir, yarım greyfurt sadece 60 kalori içerir ama bir elmadan daha fazla life sahiptir.

En Kolay Yeme Şekli: Sağlıklı bir kahvaltının bir parçası olarak ya da yemeğin sonunda yiyebilirsiniz. Kan şekerinizin olumsuz etkilerini bertaraf eder.

BÖĞÜRTLEN:
İçerdiği anti-oksidanlar cilt yaşlanmasına karşı savaşır. Böğürtlen, kan dolaşımındaki şeker emilimini yavaşlatan lifler açısından da zengindir.

En Kolay Yeme Şekli: Bir kase böğürtlen günlük anti-oksidan ihtiyacınızı karşılar.

AVOKADO: Düşük kolesterol, düşük sodyum ama buna karşın zengin Omega-3 yağ asitleri içeren avokado, kilo vermek için mükemmel seçimdir. Yağ yakılmasını sağlar. Ayrıca yaşlanma işaretlerini yavaşlatan E vitamini içerir.

En Kolay Yeme Şekli: Peynirle yer değiştirin. Kızarmış ekmeğin üzerine koyun ya da salataya ekleyin.

ISPANAK: Yağsız bir lif hazinesi ıspanak, vücudun kendisini onarmasına yardım eden folik-asit yönünden zengin bir besindir. İçerdiği güçlü-antioksidanlar, ciltteki hasarları kontrol altına alır ve serbest radikallere karşı savaşır.

En Kolay Yeme Şekli: Çiğ yaprakları salatanın içine ekleyin.

TARÇIN: Tarçının içindeki antioksidan, vücudun kan şekeri seviyesini stabilize etmesine yardımcı olur ve karbonhidratlara duyulan isteği sakinleştirir.

En Kolay Yeme Şekli: Dilimlenmiş, ısıtılmış ya da pelte haline getirilmiş elmanın üstüne tarçını dökün. Çayınıza baharatlı bir tat için tarçın çubuğu koyun.

ACI KIRMIZI BİBER: Geçici olarak metabolizmaya destek olur ve kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olur.

En Kolay Yeme Şekli: Her türlü kuru ya da taze kırmızı biber işe yarar. Ama en iyisi yemeği pişirirken eklemektir.

SARMISAK: Sarmısak enzimleri, kötü yağların seviyesini düşürmeye yardım eder ve onu mükemmel bir detoks yardımı haline dönüştürür. Sülfür bileşiği ve alisin, sarımsağa keskin kokusunu verir; ama bunlar asıl yararlı olan şeylerdir.

En Kolay Yeme Şekli: Ezin, kesin ya da püre yapın. Çiğ sarmısağı salataya ve salçaya eklemeyi deneyin.

NOHUT: Bu protein yüklü sebze, aynı zamanda karbonhidratlar gibi lif açısından da zengindir ki bu da yağ yakımını destekler.

En Kolay Yeme Şekli: Humus için en kolay yol; bir bardak nohutu, bir yemek kaşığı tahin, limonsuyu, tuz, biber ve kırmızı biber ile karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı ekleyin.

SUSAM TOHUMU: Sağlıklı bir karaciğer için ideal ve yağ yakımını destekleyen doymamış yağ, E vitamini ve kalsiyum açısından iyi bir kaynaktır.

En Kolay Yeme Şekli: Tahinle ya da kızarmış ekmeğin üzerine balla sürebilirsiniz. Ayrıca kızarmış susam tohumlarını sebzelere ekleyin, oldukça lezzetli olur.

DÜŞÜK YAĞLI YOĞURT: Yoğurttaki kalsiyum, yağ hücrelerindeki kırılma aracılığıyla kilo kaybını sağlar. Çok yoğurt yemenin yağı dışarı attığı biliniyor.

En Kolay Yeme Şekli: Mükemmel bir atıştırma; ama düşük yağlı olanıyla. Organik yoğurt, en iyisi.
Yazarın Tüm Yazıları