Benim sinemalarım

Bir yıldır yolunu gözlediğimiz “Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları” nihayet gösterimde. Peter Jackson’ın yeni efsane üçlemesi, görselliğiyle baş döndürüyor. Yerli aşk filmi arayanlara “Bu İşte Bir Yalnızlık Var”, komedi arayanlara da “Anormal Aktivite” haftanın diğer seçenekleri..

Haberin Devamı

Efsanede ikinci perde

Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları
The Hobbit: The Desolation Of Smaug
Yönetmen: Peter Jackson
2013/ABD-Yeni Zelanda/161’

Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi’nin 60 yıl öncesini anlatan Hobbit adlı kitabından uyarlanan yeni Peter Jackson üçlemesinde ikinci filmdeyiz. İlkinde görselliğiyle başımızı döndüren film, etkisine kaldığımız yerden devam ediyor. Kahramanımız Bilbo Baggins’in, Büyücü Gandalf’le ve Thorin Meşekalkan’ın başını çektiği 13 cüceyle birlikte, Yalnız Dağ’ı ve kayıp Erebor Cüce Krallığı’nın bulmak için koyulduğu maceralı yolculuğuna da… Saniyede 48 karelik 3D formatında çekilen “Hobbit: Samug’un Çorak Toprakları”, seçilmiş sinema salonlarında 3D Yüksek Kare Hızı (HFR-High Frame rate 3D) formatında, diğer salonlarda ise 2D, 3D ve IMAX® formatlarında gösterilecek. Yılın sinema olaylarından biri, kaçırmayın!

Haberin Devamı

Hollywood’un güzeli Lilly

2014 Oscar’larında kadın oyuncu dalının açık ara birincisi Cate Blanchett bir kez daha güzeller güzeli Galadriel rolünde. Ünlü ve güzel oyuncu Evangeline Lilly de, Tauril karakterini canlandırıyor.

Erkek gözünden aşk

Bu İşte Bir Yalnızlık Var
Yönetmen: Ketche
2013/Türkiye

Eski müzisyen Mehmet, müzikten uzaklaşmış, boşanmış bir adamdır. Geçimini özel ders vererek sağlamaktadır. O’nu, haftada bir gün görüşebildiği 9 yaşındaki kızı Ezgi hayata bağlamaktadır. Mehmet, başka biriyle evlenen eski eşi Nazlı’yla kızı yüzünden hâlâ görüşmektedir. Mehmet karısıyla evliyken de ailece görüştükleri Ayşe’nin eşinden ayrılması üzerine ona şiddetli bir aşk duymaya başlar. Tuna Kiremitçi’nin çok satanlar listesinde uzunca bir süre kalmış aynı adlı kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini “Romantik Komedi”den bildiğimiz Ketche yapıyor. Özgü Namal ve Engin Altan Düzyatan’ın başrolde olduğu filmi romanın hayranları kaçırmayacaktır.

Korkunç bir filmden öte

Anormal Aktivite
A Haunted House
Yönetmen: Michael Tiddes
2013/ABD/86’

Paranormal Activite serisiyle dalga geçen film, sonunda hayallerindeki eve kavuşmuşan ama evde yolunda gitmeyen bir şeylerin olmasıyla dehşet dolu günler yaşayan bir çiftin başından geçenleri anlatıyor. “Scary Movie/Korkunç bir Film” serisinde olduğu gibi bu filmin senaristi ve başrol oyuncusu Marlon Wayans. Filmin fragmanı bile “Korkunç Bir Film”den daha korkunç bir şeyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Yazarın Tüm Yazıları