Ben “Parayla mutluluk olmaz” diyorum annem ise tam tersini söylüyor

Sevgilim lise mezunu, bense üniversite okuyacağım. Annem “Üniversitede zengin birini bulursun” diyor ama ben sevgilimden ayrılmak istemiyorum.

Haberin Devamı

Güzin Ablacığım, kafam çok karışık...
Sevdiğim bir genç var, altı aydır beraberiz. Bir süre önce ailesiyle tanıştım, o da benim annemle tanıştı.
Ben 16 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 22. Birbirimizi çok seviyoruz. O benim ilkim. İlk öpüştüğüm erkek o. Tek güvenebileceğim erkek de o.
Kaç kere evine gittim, bazen ailesiyle oturduk, bazen de yalnızdık ama bana asla yanlış bir şey yapmadı. Belki başkası olsaydı, şu an bekaretimi kaybetmiştim. O yüzden çok güveniyorum ona.
Sorun şu ki; annem bizi birbirimize yakıştırmıyor. Görüşmemizi istemediği için de artık ondan gizli buluşuyoruz.
O lise mezunu, bense üniversite okuyacağım. Şimdi bir fabrikada çalışıyor ve bana evlendiğimizde gelirimiz daha iyi olsun diye üniversite okumamın şart olduğunu söylüyor. Annem “Sen üniversitede zengin ve sana yakışan birini bulursun. Bırak şu oğlanı, o sana rahat bir hayat veremez” diyor ama ben erkek arkadaşımı çok seviyorum. Ondan ayrılmak istemiyorum.
“Ben mühendis olacağım, biz güzel güzel geçineceğiz, her zaman parayla mutluluk olmuyor” diyorum, annem ise “Parasız da mutlu olunmaz” diyor.
Bu arada erkek arkadaşım annemi çok sevdi, “Onu ikinci annem gibi görüyorum” diyor. Bu beni çok sevindiriyor ama annemin olumsuz düşünceleri de beni deli ediyor.
Ya annem bizi ayırırsa?
Rumuz: Karmakarışık

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bence bu beraberlikte tek sorun senin yaşının çok küçük olması. Henüz bazı şeyleri anlayabilecek, karar alabilecek yaşta değilsin. Elbette ki büyüklerinin bu konuda daha mantıklı düşünmesi doğal.
Annene kızma. Bütün anneler, evlatlarının geleceği konusunda endişe duyarlar, onların kendilerinden çok daha iyi bir hayat sürmelerini isterler.
Sevdiğin genç için düşüncelerinde haklı olabilirsin. Ama annen de bir açıdan doğru düşünüyor. Üniversiteye başladığında, yeni arkadaşların arasında bu sevdiğin genci yetersiz bulursan kafan karışabilir. Ne annenin “Parasız mutluluk olmaz” sözüne ne de senin “Parayla da mutluluk olmaz” sözüne katılıyorum.
Para gerçekten çok önemli ama iki insan birbirini çok severse, bolluk içinde olmadan da mutluluğu yakalayabilirler. Yeter ki karşılıklı anlayış, sevgi ve hoşgörü olsun. İşte bunun için de senin biraz daha olgunlaşman gerekiyor.
Sen yarın öbür gün üniversiteyi bitirip eşinden daha fazla para kazanmaya başlarsan, onu küçümsemeyeceğinden emin misin? İşte bütün bunlar için zamana ihtiyacınız var.
Annenin sizi zorla ayıracağını hiç sanmıyorum ama sen de acele etme, üniversiteyi kazanmaya, eğitimini başarıyla tamamlamaya bak. O zaman kesin kararını verirsin.

Haberin Devamı

Tatil bitmeden çocuklarınıza kitap okutun

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın ‘Çocuk Kitapları’ dizisinde bulunan, Dünya Çocuk Klasikleri’nden seçilmiş, değerli yazarların karton kapaklı kitapları arasında, annem Güzin Sayar’ın Comtesse de Ségur’den çevirisi “Bir Eşeğin Anıları” ve “Sophie’nin Başına Gelenler” de yer alıyor. Ve bu kitaplar, en çok satanlar listesinde.
Benim çevirim, Hector Malot’nun eseri “Kimsesiz Kız” da bu eserler arasında en çok ilgi çekenlerden. Bu kitapların, çocuklarınıza iyi birer arkadaş olacağını, onları televizyon başından uzaklaştıracağını, bu son tatil günlerinde onlara okumayı sevdireceğini düşünüyorum. Bunun gibi daha pek çok klasik çocuk yayını hakkında bilgi almak için www.iskulturyayinlari.com.tr adresine tıklayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları