AVM inşaatında kaçak kat çöktü

Konya Yolu üzerinde inşaatı devam eden Taurus AVM inşaatında, belediyeden onaylı mimari-statik projelerde olmamasına rağmen, fastfood yapılması düşünülen 2. katta bulunan galeri boşlukları Belediye’den yeni bir onay alınmadan ve statik projeleri Belediyeye kontrol ettirilmeden kapatılarak fast food katına ileve edilmek istendi.

Haberin Devamı

Fakat bu galeri boşluklarında kaçak ve onay alınmadan izinsiz yapılmak istenen bu işlemde beton döküm işlemi sırasında çökme yaşandı. Ne görevli ‘yapı denetim’ firması ne de yetkinin hangisinde olduğunu bilmediğim Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi’nce bu konuda hiçbir denetim yapılmamaktadır. Yapı denetim firmasının görevi bu tür kaçak eklemeleri önlemek, yapıların onaylanan projelere, fen ve sanat kaidelerine, standartlara uygun yürütülmesini sağlamaktır.
Bu kalitesiz plansız ve projesiz eklemenin Allah’ın bu kalitesiz yapıda ileride olacakları önlemek için bir ihtarıdır. Ancak yatırımcı bundan ders çıkaracağına onaylı projelerde olmayan galeri boşluğunu kapatmak için program yapmakta bu betonarme göçüğü kırıp kaldırarak yerine yine plansız ve projesiz bir şekilde bu defa da çelik döşeme yapmaya çalışmaktadır. Yatırımcının ve işin müteahhidi Tepe İnşaat’ın onaylı projelere aykırı, projesiz kaçak eklemeler için bu gücü nereden buldukları ise anlaşılamamaktadır.
Belediyeleri ve Yapı Denetim kuruluşunu görevlerini yapmaya, kalitesiz ve projeye aykırı yapılanmaları önlemeye davet ediyorum. Çünkü depremlerde öncelikle bu türden projesiz yapılanmalar en çok zararı görmektedir ki bahse konu inşaat kamuya açık bir AVM olacaktır.
Ali A.-İnşaat Mühendisi

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi fotoğraf çalışma grubu tarafından inşaat mühendislerine ve inşaat mühendisliği bölümü öğrencileri için düzenlenen ‘Mukavim Haller’ temalı fotoğraf yarışmasına 1 Kasım tarihine kadar başvurulabilir. www.imoankara.org.tr/
- IPHONEOGRAPHYTR, ‘ikibuçuk’ isimli sergi 30 Eylül Pazar günü, saat 15.30’da Tepe Prime Burger House’da açılacak. Ceplerdeki akıllı telefonlar ile çekilen ve aynı cihazlar üzerindeki uygulamalar aracılığıyla işlenen fotoğraflardan oluşan sergi 14 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yazarın Tüm Yazıları