Askere gidenler de aldatıyor

Asker yolu bekleyenlere ve askerlik yapan gençlere bir çift sözüm var...

Sevdiğim biri vardı. Askere gitmeden önce ayrılmıştık ve izne geldiği gün yeniden başladı ilişkimiz. Sonuçta cevapsız bırakılan mesajlarımı, aramalarımı sorun yapmadım. Gerçek anlamda sadakat gösterdim. Ama o beni hep aldattı. Haliyle ayrıldık.

Sadece 2 mesajla durumu kurtarmaya çalıştı. Hem de beni suçlar şekilde mesajlarla... "Kimseye güven olmazmış, belki de hayatına biri girmiştir" demez mi?

Bunun üzerine konuştuğumuzda, tabii ki benden böyle bir şey beklemediğini, yapmayacağımdan emin olduğunu, sözcüklere çok fazla takılmamamı söyledi. Ama pek çok sorumu cevapsız bıraktı. Şu anda ayrıyız.

Askere gidenlerin psikolojisini anlayabilirim; destek ihtiyaçlarını, yalnızlık duygularını, adaptasyon sorunlarını.... Ama içinde bulundukları koşulların, yerime başka birilerinin konulmasına, gözümün içine baka baka yalan söylenmesine gerekçe gösterilmesini anlayamam, affedemem.

Şimdi beni "askerdeki sevgilisini bırakmakla" suçlayabilir misiniz? Bu kadar kalpsiz, vefasız olabilir miyim? Ben de bir şehit yeğeniyim. Hayatımızdaki yerlerini, görevlerinin kutsallığını biliyorum; fakat bu durumda sevgimi tek başıma yaşamak sanıyorum çok daha saygın olur. Bu konuda eleştiri yazanlara bir kez daha düşünmelerini öneririm. Herkes duygudan yoksun değil.

RUMUZ: SOMAY


Sevgili kızım, bu anlattıkların doğruysa, elbette haklısın. O zaman ister askerde olsun, ister geri dönmüş, sana defalarca ihanet ettiğini bildiğin bir sevgiliyi elbette terk etmen çok normal.

Ancak acaba bu ihanet doğru mu? Bunu sana aktaranların yalanı olabilir mi? Sizi çekemeyen birilerinin uydurması olmasın sakın?

Birbirini bu kadar seven iki kişinin ayrılması bana üzüntü verdi, sanki ortada bir yalan dönüyormuş gibi bir his var içimde.

Bir kez daha konuşsan onunla, açık açık sorsan yüzüne karşı? Askerde bu kadar kolay aldatabilir mi insan?

Flört ederek evlenmek istemiyorum

Merhaba abla. Okumayı çok severim. Hukuka, laik devlete bağlı, Atatürkçü bir genç olarak çalıştığınız gazeteyi alıyorsam; bunda sizin de payınızın olduğunu söylemek isterim. Sizi çok seviyorum. Aşk konusu hariç genelde mutlu bir yaşantım var. Ben şuna kanaat getirdim: Flört ederek evlenmeyeceğim.

Çevreme baktığımda, flörtler ne kadar uzarsa o kadar sorun çıktığını görüyorum. Çevremde sevilen bir insanım. Arkadaşlarıma her konuda yardımcı olurum. Ama bir türlü aradığım sevgiyi bulamadım. Neredeyse hayatımın büyük bir bölümü çalışmakla geçiyor.

Bu sadece bir sebep olabilir. Ben okurlarınızdan sevgi ve saygıya önem veren, iyi-kötü günde destek olmayı bilen bir genç hanımla tanışıp evlenmek için yardımınızı bekliyorum n atacem75@hotmail.com


Senin gibi düşünen, flörtü evlilik yılları içinde yaşamak isteyen, ciddi genç hanımlar, sana yazacaklardır eminim.

Eski ilişkim yüzünden ayrıldık

Sevgili Güzin Abla, her sabah mutlaka köşenizi okurum ve bazen kendimden bir şeyler bulurum. Birkaç ay önce işe giderken durakta biriyle tanıştık. İlişkim yeni bitmişti, çok acı çekiyordum... Terk edilmiştim ve bu yüzden teklifini geri çevirdim, ama o pes etmedi ve 2,5 ay sonra ilişkiye başladık. Birbirimizi çok sevdik. Birkaç ay çıktıktan sonra ailesiyle tanıştırdı beni. Ama benim eski erkek arkadaşımla aynı mahallede oturuyor olması onu çok üzdü; beni de tabii...

Bu nedenlerle sorunlar yaşadık, sevgimize rağmen ayrıldık. O beni bıraktı; bu düşünceleri aklından atamayıp beni üzdüğü için... Ayrılırken çok ağladı.

Ama bana her zaman doğruyu söylediği için yine saklamadı, ayrıldıktan sonra bir akşam başka biriyle çıktığını söyledi. Ama o gün kahrından uyuyamamış.

Beni sevdiğini biliyorum. Ona süre verdim, "Döneceksen dön" dedim. O şimdi beni aldatmış mı oluyor?

RUMUZ: YARALI

Kızım, belli ki senin eski sevgilini unutamamış. Nasıl unutsun? Baksana onunla aynı sokakta oturuyormuş. Bu nedenle sık sık tartıştığınız için, hem seni hem de kendini bu üzüntüden kurtarmak istemiş aklı sıra.

Belki de başka bir kızla, sırf senin de yüreğine böyle bir başkasının gölgesi yansısın diye çıkmıştır. Birbirinizi seviyorsanız, bu sevgiye yazık etmeyin derim. Bence oturduğu mahalleyi değiştirse, daha huzurlu olacaktır, ilişkiniz de kurtulacaktır.

Kız arkadaşıma ilgi duyma nedenim annem

Sevgili Güzin Abla, kız arkadaşlarımın hepsinin birer sevgilileri oldu; bana gelen tekliflerin hepsini geri çevirdim. Sonra, en yakın kız arkadaşıma ilgi duymaya başladığımı anladım. Daha 17 yaşındayım ve bu duyguyu kafamdan atmak için bir erkeğin çıkma teklifini kabul ettim; o da benden istifade etti.

Şu anda hamile olduğumdan şüpheleniyorum. Bu yüzden intihar etmeyi bile düşündüm. Kızlara ilgi duymamın da annemin suçu olduğunu düşünüyorum. Küçüklüğümden beri beni erkeklere karşı dolduran hep annemdi. Onlardan uzak durmamı öğütler, erkeklerin korkunç yaratıklar olduğunu empoze ederdi bana. Şimdi ne yapmalıyım? Önce çocuğu aldırsam mı; psikoloğa mı başvursam? Ailem bunlardan habersiz ve maddi durumumuz da yeterli değil...

RUMUZ: DERTLİ


Sevgili kızım bak ne güzel yorum yapıyorsun... Evet haklısın, annenin seni sürekli olarak erkeklere karşı uyarması, onları öcü gibi göstermesi sonucu, bu ilk gençlik döneminde, henüz cinsel kimliğin tam olarak oturmadan bu tür bir yakınlaşma hissetmiş olabilirsin. Ama inan, şu anda bu o kadar önemli değil.

Önemli olan hamileliğin. Ki henüz reşit değilsin ve bunu sana yapan kim olursa olsun, onu dava edebilir, hapse girmesine bile yol açabilirsin. Ama tabii önce, durumu ailene açıklamalısınki burada annen seni uyarmakta ne kadar haklı olduğunu da söyleyecektir elbette, ama annendir, eminim yardım da edecektir.
Yazarın Tüm Yazıları