Annem, “Önce liseyi bitirsin” diyor

Beş yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşım artık evlenmek istiyor. Ama annem, evlenebilmemiz için onun önce liseyi bitirmesi gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben 20 yaşında genç bir kızım. Yaklaşık beş senelik bir ilişkim var. Üniversiteyi yeni bitirdim, iki yıl pazarlama okudum. Erkek arkadaşım ise lise mezunu bile değil. Benim için sorun yok, birbirimizi seviyoruz. İkimiz de mantıklı düşünen insanlarız.
O askerliğini bitirdi, ben de üniversiteyi. Artık evlenmek istiyor.
Ama biliyorum ki ailem eğitim farkı yüzünden onu istemeyecek.
Kiminle konuşsam “O lise bile okumamış, sen üniversite bitirdin. Evlendiğinizde anlaşabilecek misiniz?” diyor. Sanırsınız tıbbiyeyi bitirmişim!
Annem de “Lise okuması şart” diyor. Ama o liseyi bitirinceye kadar ilişkimiz dokuz yılı bulacak. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Rumuz: Ağırbaşlı kız

Doğrusunu istersen sevgili kızım, üniversite mezunu olarak senin iş bulman, hayatını kazanman daha kolay. Peki sevdiğin gencin ailesini geçindirecek bir mesleği var mı? Herkes üniversite bitirmek zorunda değil ama hayatını sürdürebilmesi için bir işi, bir mesleği olmalı değil mi? Sen çalışıp ona bakabileceğini düşünüyor olabilirsin ama sonuçta bir gün bu senin çok ağrına gidebilir, yorulur, yıpranırsın. Bu yüzden hiç değilse bir yandan çalışıp bir yandan gece okuluna giderek liseyi bitirmesi için onu yüreklendirmelisin.

Haberin Devamı

İyi bayramlar

Şeker Bayramı’nı severim. Çünkü bu bayramda kan dökülmez, şeker, tatlı yenir, keyifli sözler söylenir. Büyüklerimiz hatırlanır, küçüklerimiz de sevindirilir. (Tüm çocukluk ve gençlik yıllarımda ramazan ayından sonra gelen bayrama ‘Şeker Bayramı’ denirdi. Ve ben bu geleneği devam ettirmek istiyorum.)
‘Şeker Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, aileniz ve sevdiklerinizle mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu nice bayramlar geçirmenizi diliyorum.

 Feyza Algan

Yazarın Tüm Yazıları