Ankara, Heykel Sempozyumu'na layıktır

‘SAKARYA, bu heykellerle Sakarya olarak kalamaz’ (12.7.2012) başlıklı eğitimci Mahiye Morgül’ün Heykel Sempozyumu ile ilgili yazısına yönelik değerlendirmeleri Çankaya Belediyesi tarafından kızgınlıkla karşılandı.

Haberin Devamı

“Daha önce köşenizde 2. Uluslararası Heykel Sempozyumu’nun ne için yapıldığına dair açıklamamıza yer vermiştiniz. O açıklamamızda Ankara’nın Cumhuriyetin kültür başkenti olmaktan gittikçe uzaklaştığını Belediyemizin ise bu gidişe bir nebzede olsa son vermeye uğraştığına değinmiştik.
Yapılan bu sempozyuma uluslararası sanatçılar ve ülkemizin Güzel Sanatlar dalında önemli fakültelerinden heykeltıraş sanatçılar katılmaktadır. Bu etkinlikleri kapsamında Sakarya Caddesi yaya bölgesinde heykel çalışmaları yanı sıra akşam 6’da klasik müzik dinletileri ve dans gösterileri, 7’de ise film gösterimleri düzenleniyoruz.
Bugüne kadar etkinliklerde yapılan 18 eser Sakarya Caddesi ve Çankaya’nın çeşitli yerlerinde sergileniyor. Aktivitelerin gerçekleştirildiği Sakarya Caddesi ve çevresi dışında Lozanpark ve Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri’nde halkla buluşan eserler Ankaralılar tarafından beğeni ile izleniyor.
Bu yıl Sakarya Caddesi yaya bölgesinde düzenlediğimiz Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu’muza Amerikalı heykeltıraş Carole Turner, Uruguaylı heykeltıraş Christian Rey, Yunan heykeltıraş Yorgos Kaltsidis gibi yurt dışından; Deniz Gül, Nehri Soylu ve Gökhan Bakır gibi yerli heykel sanatçılarına ev sahipliği yapıyoruz.
Çankaya Belediyesi olarak en büyük hedefimiz Sakarya Caddesi yaya bölgesi ve bütün Kızılay bölgesindeki yaya bölgelerinin halkımızın huzur içinde dolaşabileceği, sanatla, sanatçıyla iç içe olabilecek mekânlar oluşturmaktır.
2009 yılının yazından bu yana yapılan bu heykel sempozyumu sayesinde Sakarya Caddesi eski halinden daha güzel bir hal almıştır. Bölge esnafı Sakarya Caddesi’nin canlanmasına yol açan bu etkinliklerin kendi ticari hacimlerini artırıyor olmasından kaynaklı hoşnutluklarını çeşitli kereler tarafımıza bildirmiş olup, vatandaşlarımız da keyif içinde bölgedeki sanatsal etkinlikleri izlemekte, ailece bu etkinliklere huzur içinde katılabilmekte ve bu bölgede dinlenebilmektedir.
Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin en büyük savucularından biri olan Çankaya Belediyesi’ne ve bu işi düzenleyen çalışanlarına karşı yayınlanan yazı büyük bir hakaret ve iftiradan başka bir şey değildir.”
(Çankaya Kent Konseyi ayrıca Gençlik Meclisi tüm başkentlileri 14–15 Temmuz’da Yüksel Caddesi’ne davet ediyor.)

Haberin Devamı

Ankara trafiği tatil modunda
 
İNANILMAZ bir kaos yaşanıyor. MOBESE kameraları ilk günlerdeki görüntü alma hızını kaybetti, standart bir şekilde mevcut işleyişe ayak uydurur hale geldi.
Park yasakları için hiç bir önlem alınmıyor. Metro çalışmaları dolayısı ile yoğun trafikte trafik polisleri kaybolmuş vaziyette...
Alo 155’e defalarca başvuruda bulunduğumuz GMK Bulvarı’nda gidiş ve geliş yönlerinde park yasağına uyulmuyor, araçlar tek şerit halinde hareket ediyor ve hiç bir işlem yapılmıyor. Bunun Maltepe Emniyet Genel Müdürlüğü polis yardım ve bakım sandığı binasının önünde olması hayret edilecek bir durum değil mi?
Acaba burası Patogonya mı?
İbrahim ÖZTÜRK

Yazarın Tüm Yazıları