Cevap hakkına saygımız sonsuz

GEÇEN haftaki ‘Bir stat hikayesi’ yazım üzerine Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Divan Kurulu Başkanı imzalı Whatsapp üzerinden bir açıklama geldi. Objektif ve tarafsız yayıncılık gereği bu görüşlere yer verirken birer parantez açıp kendi fikirlerimi de paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı


“Sayın Adnan Kaya,
Karşıyaka kamuoyu stat sürecini bir de kulüp cephesinden sizin aracılığınızla bilsin istedik.
Danıştay dava süreci bizzat kulübümüz tarafından güne gününe takip edilip sonuçlandıktan sonra TOKİ ile müteahhit firma arasındaki fiyat farkı sorununu çözmek için İzmir milletvekillerimiz Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli ile birlikte çaba harcamamıza rağmen, TOKİ, Ali Acar firmasına fiyat farkı vermeyi kabul etmedi ve yeni ihale sürecinin önü açıldı.
İhalenin yenilenmesiyle itiraza açık bir süre başlamış oldu. Belediyenin kulübümüzden istediği itiraz ettiği planın tadilatı gündeme geldi. Stadın giriş çıkışlarının düzenlenmesi, itfaiye ve ambulans giriş çıkışlarının düzenlenmesi, panik halinde tahliyenin kolay yapılabilmesi, otopark ve stat yüksekliğinin yandaki binaları geçmemesi gibi...
Ankara’da kulüp başkanı ile birlikte başbakanımızı ziyaret ettik. Bu sorunlarımızı aktardık. Kendisi bu konuda Hamza Dağ’ı görevlendirdi. Hamza Dağ’la Ankara’da yaptığımız toplantıda kulübün İZVAK’tan teknik yardım alması gündeme geldi. Kulüp başkanı ile birlikte divan kurulu başkanı olarak ben bunun bir sakıncası olmadığını söyleyip, süreci takip etmeyi İZVAK’la sürdürmeye başladık. Ancak ilerleyen süreçte birkaç olay yaşandı ve bundan dolayı süreci İZVAK’sız, kulüp olarak devam ettirme kararı aldık.
(Buraya kadar yazıma ters düşen, çelişen bir şey olmadığı gibi, İZVAK’ın by - pass edildiğini de düşünmüyorum. Zira İZVAK, Hamza Dağ’ın istediği gibi hala sürecin en ciddiye alınır parçası.)

Haberin Devamı


1. Ankara’da yaptığımız toplantıda belediye ve şehir plancıları odasının istediği düzeltmeleri yapıp, yeni planın askıya çıkış kararını aldığımız halde kulübümüze haber verilmeden askıya çıkarılması ve itirazlara açık durum meydana getirmesi bizi rahatsız etti. Sanki gizli bir el ‘önce boz, sonra düzelt’i oynuyordu.
(Plan kulüpten habersiz askıya çıktı cümlesi ya bir talihsizlik ya da zaten yazımda altını çizdiğim divan ve yönetimin sürece ne denli kayıtsız olduğunun bir anlamda itirafı.)
2. Apar topar kulüp başkanı ve benim yurt dışında olduğumuz gün bile bile şehir plancıları odasına kulübün haberi olmadan randevu verildi. Bu randevuya kulüp tarafından varlık kurulu üyelerimizin katılmasını sağladık. Sonuç, eski planla askıya çıkıldığı için tabii ki olumsuzdu.
(Benim bildiğim kadarıyla şehir plancıları odasına randevu verilmedi, itiraz edeceği konuları görüşmek üzere toplantı talebine icabet edildi. Varlık kurulu üyeleri her toplantıda olduğu gibi yine sürecin en ciddi takipçileri sıfatıyla oradaydı. En büyük olumsuzluk, yönetimden kimsenin toplantıda olmamasının oda temsilcilerinde yarattığı şaşkınlıktı!)
3. Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı ve İzmir Şube Başkanı’nı kulübümüze davet ettik. Kerem Ali Sürekli vekilimiz, varlık kurulu üyelerimiz, imar planının müellifi ve mimari proje sorumlusunu davet ederek planı masaya yatırdık. Tek tek itiraza konu olan eksikleri giderdik ve mimar Bahadır Kul’a da telekonferansla yeni stat projemizi bu plana göre tadil edilmesi gerekliliğini ilettik.
(Aynen yazdığım gibi TC Başbakanı’nın temelini attığı bir proje için çözüm masası kuruldu. Başbakan, ‘Madem çözülmemiş konular vardı, nasıl temel attı?’ durumuna düşürüldü. İsmini vermekten imtina ettiğim vekil yanlış yerde olma durumunda bırakıldı.)
4. Tadilatı yapılacak imar planıyla ilgili muhatap işin sahibi Gençlik Spor Bakanlığı olduğu için Kerem Ali Sürekli’nin Ankara organizasyonunu üstlenmesiyle Gençlik Spor Bakanlığı İmar Daire Başkanlığı’nda, divan kurulu başkanı, kulüp başkanı, varlık kurulu üyeleri, kulüp Ankara temsilcisi, imar planı müellifi, mimari proje sorumlusu, Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı’nın katılımı ve itirazlarıyla ortak mutabakat sağlandı. Bizzat Gençlik Spor Bakanlığı İnşaat Daire Başkanı tarafından Şehircilik Bakanlığı Planlama Genel Müdürlüğü’ne iletildi ve tadilat yapılan plan teslim edildi. Tadil edilen planda hem belediyenin, hem de şehir plancılarının itirazları dikkate alındı ve yerine getirildi. 5 Kasım’da askıdan inecek olan tadil edilmiş imar planı çerçevesinde stat mimari projeleri tadil edildi. Müteahhit firma inşaata başlamak için bu süreci bekliyor.
Not: Gençlik Spor Bakanlığı’ndaki toplantıya kulüp tarafından İZVAK davet edilmedi. Ancak başkanı toplantı gününü öğrenerek dinleyici olarak katıldı.
(İZVAK zaten toplantılara kulüpten davet beklemiyor. Çünkü stat savaşının komutanı Hamza Dağ’ın adeta sağ kolu, olmazsa olmazı. Ve en önemlisi taraftar, divan kurulunun ve yönetimin yapamadığını yapıp KSK’yi puan silme cezasından kurtarırken sessiz kalanların, bu ve benzeri yazılara karşı cevap hakkını öncelik seçmeleri bence zaten kulübün neden bu halde olduğunun net bir göstergesi.)

***

Haberin Devamı


AMAN DİKKAT

Baldan sonra sıra
ZEYTİNYAĞINDA

Cevap hakkına saygımız sonsuz

ZEYTİNYAĞI sektörünün kanayan yaralarından ‘tağşiş’e (karışım) televizyon reklamları da alet edilmeye başlandı.
Bir dönem ‘bal’da yoğun olarak uygulanan yöntem ‘zeytinyağı’na da sıçradı.
Bu yolla tanıtımı yapılan bir ürünün analiz raporlarında tağşiş çıkması üzerine Zeytindostu Derneği harekete geçti.
Zeytindostu Derneği Başkanı Murat Çetin, söz konusu reklamın kaldırılması için RTÜK’e resmi başvuruda bulundu.
Sürecin takipçisi olacaklarını ve tüketicilerin sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.
Yetkilileri göreve çağıran Çetin, tüketicilere de, “Piyasa fiyatının çok altında satılan yağlara itibar etmeyin” uyarısında bulundu.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi de Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nden yasal takibat başlatılmasını istedi.
Neymiş efendim, 8 şişe zeytinyağı sadece 99 liraymış!
Yapmayın, etmeyin, bu oyuna gelmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları