Kaynak: Reader's Digest Çeviri: Sevin Turan Fotoğraflar: Alamy ve Ingimage
Yemekleriniz ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi olsun
Dünyaca ünlü Fransız şef Daniel Boulud'un sizin için birkaç tavsiyesi var...
Bıçağınızı bilemeyi unutmayın
Balık, domates gibi hassas malzemeleri doğrayacaksanız, her zaman mutfağınızdaki en keskin bıçağı tercih edin. Böylece yumuşak bir hamleyle fazla basınç uygulamadan kolayca doğrama işlemini yapabilir ve malzemelerinizi ezmemiş olursunuz.Turunçgillerden faydalanın
Balık ya da et fark etmez, yemeğinize biraz limon, portakal ya da greyfurt suyu veya kabuğu eklemek, bir kontrast yaratarak pişirdiğiniz yemeğin lezzetine katkıda bulunacaktır.Yemeklerinizi lezzetlendirmek için deniz tuzundan faydalanın
Şef Boulud'un bütün tariflerinde öğütülmüş deniz tuzu önemli bir rol oynuyor. Boulud, tuzu kaşık yerine parmaklarınızla çimdik usulüyle eklemeniz gerektiğini savunuyor. Az miktarlar için bir ya da iki parmağınızı kullanmanız yeterli. Daha büyük miktarlar için ise dört parmağınızı birden kullanabilirsiniz.Aroma için taze otlara başvurun
Et ve sebze sularına Boulud mutlaka kokulu taze otlar, özellikle de dereotu ve maydanoz ekliyor. Bu otlardan faydalanmanın en kolay yolu da buket yapmak. Maydanoz, fesleğen, kekik ve defne yapraklarını bir iple bağlayıp tencereye koyun. Yemeğiniz piştikten sonra buketi tencereden alın.