GeriSağlık Zayıflatan yaz içecekleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zayıflatan yaz içecekleri

Zayıflatan yaz içecekleri

Sağlıklı ve hızlı kilo vermenizi sağlayacak içecekler!

Yaz aylarında sağlıklı ve hızlı kilo vermek ister misiniz? Peki bunu birkaç malzeme ile evde pratik bir şekilde gerçekleştirebileceğinizi söylesek?


Kilo verme sürecinin sağlıklı ve kalıcı olabilmesi için verilen kilolar kaslardan değil vücuttaki yağlardan gitmelidir. Yağ yakımını kolaylaştırmak, süreci hızlandırmak içinse metabolizmayı ve sindirim sistemini hızlandırmak gerekir. Sizin için evde hazırlayabileceğiniz, metabolizmanızı hızlandıracak, tamamen doğal besinlerden oluşan yaz içeceklerini derledik.

Zayıflatan yaz içecekleri

İşte zayıflatan yaz içecekleri;

Yağsız süt:

Sütün yağ oranı değişirken içindeki kalsiyum miktarı değişmemektedir. Her sabah içeceğiniz bir bardak süt sizi gün boyunca tok tutacağı gibi günlük protein ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

Sütün içindeki vitaminler ve CLA (konjuge linoleik asit)’nın ise doğal yağ yakıcı olduğu birçok araştırmayla kanıtlanmıştır.


 

Zayıflatan yaz içecekleri
 

Elma sirkesi:

Birçok diyetin vazgeçilmezi elma sirkesinin diyetinize bağlı kalmanızı ve daha az yemek yemenizi sağlayıcı özellikleri var. Ancak bir diyet ve egzersiz programı uygulamıyorsanız sirkeden mucize beklememelisiniz.

Elma sirkesi tokluk hissini uzatarak yeme isteğini bastırdığı gibi kan şekerini de düzenlemektedir.

Elma sirkesi mutlaka su ile inceltilerek tüketilmeli. Bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklenerek sabah ya da akşam içilebilir. Mide problemi olanların doktora danışmadan içmemesini öneriyoruz.

EV YAPIMI SİRKE YAPIMI TARİFİ (TIKLAYIN)


 

Zayıflatan yaz içecekleri
 

Tarçın suyu:

Antioksidanlar bakımından zengin olan tarçın vücudun şeker ihtiyacını karşılayarak daha hızlı kilo vermenizi ve şeker tüketmenizi engeller. Tatlı krizlerini önlemek için mükemmel bir tercihtir.

Tarçın 0,5-1 gr kabuk parçalandıktan sonra kaynatılmış sıcak su içerisinde 15 dakika demlenerek içilebilir. Günde 3-4 defa içilmesi yeterlidir. Su dahil tüm içeceklerinizde çubuk veya toz tarçını kullanabilirsiniz. Çubuk tarçınla hazırladığınız çayın içine birkaç tane karanfil atabilirsiniz, tadını daha da güzelleştirecektir.

TATLI KRİZİNE KARŞI TARÇINLI SU (TIKLAYIN)


 

Zayıflatan yaz içecekleri
 

Yeşil çay:

Bilimsel çalışmaların da desteklediği yeşil çayın faydalarını duymayan kalmadı sanıyoruz. Yağ yakımını hızlandırdığı gibi karın bölgesini de düzleştiren yeşil çay, zayıflatan yaz içecekleri dendiğinde akla ilk gelen içeceklerdendir.

Karın yağını yakarak vücudu uyaran ve kilo kaybını teşvik eden yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmelisiniz.

KİLO VERDİREN 5 BİTKİ ÇAYI TARİFİ (TIKLAYIN)


 

Zayıflatan yaz içecekleri
 

Greyfurt suyu:

Sindirimi uzun süren, bol miktarda lif içeren greyfurtun kalori değeri ve enerjisi oldukça düşük, su oranı da çok yüksektir. Yağ yakıcı özelliğe sahip olmasa da daha az kalori alarak kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur.

Her gün 1 adet greyfurt tüketebilirsiniz. Tok karnına ve öğün üzerine greyfurt suyu içerseniz maksimum fayda sağlamış olursunuz. Öğlen veya akşam yemeğinde greyfurtu salatanızın içine doğrayıp tüketebileceğiniz gibi yemekten sonra meyve olarak da tüketebilirsiniz. İlaç kullananların greyfurt tüketmeden doktora danışmaları gerektiğini hatırlatalım.


 

Zayıflatan yaz içecekleri
 

Kahve:

Kahve, metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur. Şekersiz ve ekstra kalorisiz içildiği takdirde diyetinizi destekleyip kilo vermenizi sağlayacaktır.

Günde 1 bardaktan fazla kahve tüketiminin selülite de yol açabileceğini belirtmeliyiz! 

EN GÜZEL KAHVE SÜSLEME TEKNİKLERİ (VİDEO)

False