GeriSağlık Süt için süt içirin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt için süt içirin

Süt için süt içirin

5-11 yaş arasındaki çocukların dörtte biri süt içmeyi reddediyor.

Sağlıklı kemikler için süt tüketimi önemli

Süt içmek hayatta dimdik durabilmek için hiç ara vermeden sürdürmemiz gereken çok önemli bir alışkanlık.  Ancak Türkiye’deki süt tüketimi hala oldukça düşük. Buna bağlı olarak da laktoz intoleransı yani sütü sindirememe durumu da çok erken yaşlarda gelişiyor. Yıllık süt tüketiminin kişi başına sadece 25 litre olduğu ülkemizde, araştırmalar özellikle 5-11 yaş arasındaki çocukların dörtte birinin süt içmeyi reddettiğini gösteriyor. Süt ve süt ürünlerinin yeteri kadar tüketilmemesi, gelişme çağında kemiklerin sağlıklı şekilde gelişememesine, diş çürüklerine ve ileriki yaşlarda kemik erime riskini arttırıyor.

Sütten gelen yoğun kalsiyumun kemikler için daha da faydalı olabilmesini 2 faktör etkiliyor. Bunlardan biri D vitamini almak, diğeriyse fiziksel aktivite.

Süt her yaşta, gelişme çağındaki gibi yararlı mı?

Sağlıklı bir yaşam sürmek için hangi yaşta olunursa olunsun, her gün düzenli olarak ve yeterli miktarda süt içmek gerekiyor. Bununla birlikte elbette gelişme çağında içilen sütün ayrıca önemi yüksek. Sağlıklı bir vücudun temellerinin atıldığı bu dönemde içilen süt, gelişimin sağlıklı tamamlanmasında rol üstleniyor.

Aromalı sütler annelerin yardımına koşuyor

Anneler, çocuklarının itirazlarına rağmen çocukların süt içmesi için her yöntemi denemeye çalışıyorlar. Aromalı sütler bu konuda anneler için ideal bir çözüm sunuyor. Çocuklarının çikolatalı, çilek, muz ve diğer aromalarla tatlandırılmış sütleri reddetmekte zorlandıkları bir gerçek.

Siz de süt tüketerek ona rol model olun

Anne babaların çocuklarının yanında süt içmeleri, bu konuda onlara örnek olmaları da, çocukların erken yaşlarda düzenli süt içme alışkanlığı kazanmalarına önemli bir katkıda bulunuyor.

Çocukların beslenme çantalarına bir kutu aromalı süt koymak, onun gün içerisindeki besin öğeleri alımına destek olurken, diğer şekerli alternatifleri daha az tüketmesini sağlar. Aktivitelerden sonra içilen bir bardak süt, hem çocuklarınızın ihtiyacı olan kalsiyumu almalarına hem de kaybettikleri suyu geri almalarına yardımcı olur.

False