GeriSağlık Meğer Ceviz Ecza Deposuymuş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meğer Ceviz Ecza Deposuymuş

Meğer Ceviz Ecza Deposuymuş

Cevizin insan vücuduna olan faydalarını duyunca şaşıracaksınız.

Birçok doğal besinin insan sağlığına faydalı olduğunu biliyoruz ancak cevizin faydalarını duyunca siz de şaşıracaksınız. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Turan Karadeniz, cevizin mucizevi faydalarını anlattı…

Özellikle ağrı ve sancılı olan yerlere ceviz yağı ile masaj yapılırsa ağrıların hemen gideceğini belirten Prof. Dr. Karadeniz, cevizin kadınların hamilelik döneminde mide bulantısına iyi geleceğini ve kanda zararlı kolesterolün birikmesini önleyerek, yüksek kolestrolü düşürdüğünü dile getiriyor.

Damar tıkanıklığı ve şeker hastalığına deva olan ceviz için Karadeniz şunları kaydetti: “Ceviz yaprağı kaynatılıp su ile sulandırılıp günde birkaç bardak içilirse şeker hastalığına iyi gelir. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında ağrıların azaltılmasında, taze meyvelerinden hazırlanan reçelden ise diş eti çekilmesi hastalığının tedavisinde ve vitamin eksikliğinde başarılı olarak kullanılmaktadır.”

Saç Dökülmesine Bile İyi Geliyor

Soğukların bastırdığı bugünlerde hastalıklardan korunmak için herkesin kolaylıkla bulabileceği ceviz, aynı zamanda mide rahatsızlıklarına ve halsizliğe de çözüm üretiyor.

Ceviz, bağırsak kurdunu döker. Taze ceviz bal ile yenirse basura iyi gelir, cinsel gücü artırır. Ceviz kökünün kabukları zeytinyağı içinde kaynatılarak merhem haline getirilip, basura sürülürse iyi gelir. Böbrek zafiyetini giderir. Cevizin yeşil kabuğu rendelenip sirkeyle beraber kaynatılarak başa sürülür. Bu hem saçkırana hem de saç dökülmesine iyi gelir. Ceviz yaprağı haşlanır su ile yıkanırsa saç kepeklenmesini önler. Bir ceviz yaprağı bir fincan su hesabıyla kaynatılıp yemeklerden yarım saat önce içilirse romatizma hastalıklarına ve beze iltihaplarına iyi gelmektedir” diyen Karadeniz, cevizin herkesçe tüketilmesi gereken bir besin olduğunu vurguluyor.

DHA

False