Geriİsimler Sözlüğü Kızılderili İsimleri - Erkek & Kız İçin En Anlamlı Ve Etkileyici Kızılderili İsimleri İle Anlamları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızılderili İsimleri - Erkek & Kız İçin En Anlamlı Ve Etkileyici Kızılderili İsimleri İle Anlamları

Kızılderili İsimleri - Erkek & Kız İçin En Anlamlı Ve Etkileyici Kızılderili İsimleri İle Anlamları

Günümüzde erkekler ve kadınlar için birbirinden farklı isimler kullanılabilir. Özellikle de Kızılderili kabilelerinde kullanılan isimler merak konusu olmaktadır. Kızılderili isimleri - Erkek & Kız için en anlamlı ve etkileyici kızılderili isimleri ile anlamları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Kızılderili isimleri birbirinden farklı ve ilginçtir. Erkek ve kızlar için kullanılan anlamlı isimler vardır. Etkileyici kızılderili isimleri çoğu zaman farklı kabileler tarafından da benimsenmiştir. 

 Kızılderili İsimleri 

 Kızılderili kabilelerinde çocuklara doğdukları anda isimleri verilir. Aileler ise çocuklarında görmek istedikleri tüm özelliklere göre de isimler kullanırlar. Genel itibari ile kızılderililer de çok fazla isme sahiplerdir. Kızılderili isimleri kendilerince kutsal olarak sayılır. Çocuklar büyüdüklerinde ergin birer kabile üyesi olurlar. Kabile üyesi olan çocuklar büyüdüklerinde yaptıkları kahramanlıklar ile anılırlar. Bazen de çocuklar büyürken yaşadıkları olaylar ve ya yeteneklerine göre çeşitli isimler alırlar. Kızılderili kabilelerinde isimler de kutsal sayılmaktadır. Kızılderililerde erkek ve kızlar için çok sayıda birbirinden farklı isim bulunmaktadır. Bu isimler dünya genelinde de ilginç olarak kabul edilir. Kızılderili isimleri kişinin yeteneklerini de ortaya koymaktadır. 

 Erkek İçin En Anlamlı İsimler 

 Kızılderili kabilelerinde erkekler ve kızlar için birbirinden farklı isimler bulunur. Kızılderili erkekler için kullanılan bazı isimler şu şekilde sıralanabilir; Keskin bıçak, yalnız kurt, rüzgarın oğlu, kar kartalı, uçan ok, yaralı kartal, şahin adam, asil kurt, deli kar, gönlü kırık şahin, yüce ruhlu, kanadı kırık kartal, rüzgarla yarışan, toprakla yoğrulan savaşçı, kurt kaçıran aslan, kalkan boğa, kırık mızrak, meydan okuyan, yay koparan, yaralı diz, saçı rüzgarlı, seven kartal, bilge adam, kızıl tüy, çağlayan ırmak, gök gözlü savaşçı, bodur boğa, kızılderili vatansever, korkutan atmaca, oktan hızlı, korkusuz şef, attığını vuran, sarı boğa, kırık kalp, sevgi yüklü, kediden korkan kaplan, şifacı, yarasa bacak, ayı boğan, sevdi olması, panter pençesi. 

 Kız İçin En Anlamlı İsimler 

 Kızılderili kabilelerinde kızlar için de ilginç ve güzel isimler bulunur. Özellikle kızılderili kabilelerinde yer alan kız isimleri şu şekildedir; Çiğdem çiçek, ay ışığı, çiçek dalı, göl kuğusu, kızıl nehir, karlı dalda, buğulu göz, yaralı ceylan, ova çiçeği, buğday tarlasındaki mor çiçek, dağların prensesi, ağlayan pınar, çiğ tanesi, çiçek tomurcuğu, solan gül, deniz gözlü, kiraz çiçeği, ay yüzlü, güneşin kızı, sarışın kelebek, gönlü kırık, yaban gülü, çayır buğusu, sevdi olmadı, esen ılık rüzgar, hırçın deniz, billur damlası, fingirdeyen fare, buğday tarlarındaki mor çiçek, defne samyeli, gökkuşağı gönül, çadıra vuran damla, ceylan gözlüsü 

 Etkileyici Kızılderili İsimleri İle Anlamları 

 Kızılderili isimleri oldukça anlamlı ve etkileyici olmaları ile bilinir. Çocukların doğdukları andan itibaren isimleri de belirlenmiş olur. İsimler genel olarak çocukların yaşamlarını da etkilemektedir. Kızılderili dünyasında en çok tercih edilen isimlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir; Benekli kelebek, çevik ceylan, annesiz durmaz, koşan kaplumbağa, bal arım, bal peteğim, yüzme bilmeyen balık, Ağlayan yıldız, çevik ceylan, mutluluk, şafak, menekşe, küçük olan, kanada geyiği, peri, mavi kuş, mavi kuş gözü, el değmemiş yılan kız, ışık satan, orman suyu, kavak korusu, sürekli çiçeklenen, evde kalan, kanada geyiği, mısır anne... 

 Kızılderili isimlerinin anlamı kendisinde gizlidir. Kızılderili isimleri kolay bir şekilde anlaşılmaktadır. Kelimeler aslında isimler ile ilgili kolay sır verir. Kızılderili isimleri genel olarak yaratıcı ve doğayı çağrıştıran isimlerdir. Kızılderili kabileleri çocukların küçük yaşlardan itibaren dayanıklı olması için isimlerini de özenle seçerler. Kızılderili isimlerinin anlam bütünlüğü çok kolay şekilde anlaşılır.

 

False