GeriSağlık Her gün sevişmeniz için 8 neden!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her gün sevişmeniz için 8 neden!

Her gün sevişmeniz için 8 neden!

Zayıflamaya yardımcı oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Düzenli ve tatmin dolu bir cinsel hayat kişiler üzerinde pek çok olumlu etkiyi de beraberinde getiriyor. Düzenli bir cinsel yaşamın kişilerin hayatındaki birçok alanda düzenleyici etkisi görülüyor. Mutlu, sağlıklı ve haz dolu bir yaşam için her gün sevişmenin hayatınıza katacağı olumlu yönleri göz ardı etmeyin. İşte düzenli cinsel yaşamın olumlu etkilerinden bazıları...


1. MUTLULUK HORMONLARI SALGILANIYOR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Dopamin, endorfin ve oksitosin gibi mutluluk hissini arttırdığı kanıtlanan hormonlar seks sırasında salgılanır. Ayrıca bu hormonların stresi azalttığı da kanıtlanmıştır. Partnerinizle düzenli olarak sevişmek gününüze mutluluk getirir. İhmal etmeyin deriz!


2. KALORİ YAKARSINIZ

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Mutlu, sağlıklı ve zevkli bir yaşamın anahtarı olan seks aynı zamanda kalori yaktırıyor. Yapılan araştırmalara göre cinsel ilişki sırasında vücuttaki bütün kaslar harekete geçiyor. Kalori yakma konusunda ise en çok kalori yaktıran spor olarak bilinen tenis ile yarışır durumda. Haftada 3 kez seks yapmak yılda 7500 kalori yaktırıyor. Bu bilgiyi haftanın bütün günlerini göz önünde bulundurarak tekrar gözden geçirmeniz seksin kalori yakma konusundaki başarısını gözler önüne seriyor! ‘Kilo vermenin en zevkli yolu nedir?’ sorusunun cevaplarından biri de ‘seks’..


3. KAN BASINCINI DENGELER, KALBİ KORUR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Düzenli seks yapan insanlarda kalp krizi riskinin yapmayanlara göre yüzde 45 daha az olduğu gözlenmiştir. Seks yapmak ayrıca kalp sağlığımız ayrıca kalp sağlığımız için de önemli. Yapılan araştırmalar seksin kan basıncını da dengelediğini kanıtlıyor.


4. SEKSİN AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞİ VAR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Bu maddeye geldiğimizde birçok kadının kullandığı ‘Canım bu akşam başım ağrıyor’ bahanesi geçerliliğini kaybediyor. Çünkü cinsel ilişki ve orgazm olma sırasında salgılanan “oksitosin” hormonu sayesinde kadınlarda “endorfin” hormonunun yükselmesi ile birlikte ağrı kesici etki gösteriyor. Bu da seks sayesinde migren gibi ağrılarınızdan kurtulabileceğiniz anlamına geliyor.


5. ADET SANCISINI AZALTIYOR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Seksin adet sancılarını azaltmasını ağrı kesici özelliğinin bir çeşit yansıması olarak düşünebiliriz. Ayrıca düzenli seks yapmak adet günlerini de düzenliyor.


6. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Haftada 2 kez seks yapanların yapmayanlara göre bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu gözlenmiştir. Seks sırasında salgılanan diğer hormonların yanı sıra salgılanan antijenlerin grip ve soğuk algınlığına da iyi geldiği kanıtlanmıştır.


7. KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Seks sırasında salgılanılan testosteron hormonunun kemikleri güçlendirici etkileri bulunuyor.


8. YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Her gün sevişmeniz için 8 neden

Haftada 3 kez yapılan seksin kişi olduğundan 10 yaş daha genç göstereceği kanıtlanmıştır. Düzenli seks hayatı yaşlanmayı geciktiriyor.

False